Szociális

A jobb körülményekért fejleszt a Magyar Vöröskereszt

2014-07-22 21:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE hajlektalanszallo_kriza_140721ml_28.jpg

Ellátogatott kedden délután a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Hajléktalanokat Gondozó Központjába Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. A látogatás apropóját az adta, hogy a szervezet majd' 120 millió forintból fejleszti a központját, melynek köszönhetően sokkal jobb körülmények között tudja majd ellátottjait fogadni.A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete 1994-től, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött ellátási szerződés alapján, különböző típusú hajléktalanellátást célzó intézményi feladatokat lát el. 2011 novemberében pályázatot nyújtott be TIOP-3.4.2-11/1 konstrukcióban, a megyei szervezet által fenntartott Hajléktalanokat Gondozó Központ felújítására, illetve új épületszárny felépítésére, a 2013. április végi döntés értelmében 119 722 730 Ft összegű támogatást kapott a szervezet a beruházásra, mely akadálymentesíti is a teljes intézményt, mondta el Grubert Roland megyei vezető. Saját forrásokat is felhasználnak a kiegészítő beruházásokhoz, mint amilyen a közműkiváltások, azonban maga a beruházás száz százalékos támogatási intenzitású. A férőhelyek száma ugyan az épület fejlesztésével nem bővül, azonban jelentősen csökkenti majd a zsúfoltságot és sokkal otthonosabbá teszi az épületet.

hajlektalanszallo_kriza_140721ml_12.jpg

A központban egyébként minden olyan szolgáltatást nyújtanak a rászorulóknak, amelyet a hatályos jogszabályok lehetővé tesznek, így van nappali melegedő, éjjeli menedékhely, átmeneti szálló, hajléktalanok számára fenntartott idősotthon, népkonyhai szolgáltatás, orvosi ellátás és utcai szociális szolgáltatást is működtetnek a városban. Napi szinten közel 500 ellátottal foglalkoznak, de összességében nagyjából nyolcszáz hajléktalan van a Vöröskereszt látókörében, akiket valamilyen segítséggel elérnek.

hajlektalanszallo_kriza_140721ml_02.jpg

Ezt a munkát tekintette meg Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki azt is megtudta, hogy nem emelkedett az utóbbi években a hajlék nélkül élők száma Miskolcon. Mint mondja, ez egy nagyon örvendetes adat, bár Miskolcon sincs megoldva a hajléktalankérdés, de kézben tartják. Akik ellátásra szorulnak, azok is igyekeznek beilleszkedni a társadalomba, a mindennapi létbe, ezt is láthatta a bejárás során is. Az uniós normáknak megfelelő körülmények közt tudnak majd élni a fejlesztés után, amelyet fontos kérdésnek nevezett a polgármester

hajlektalanszallo_kriza_140721ml_21.jpg

A beruházás jelenleg 25 százalékos készültségben van, a kivitelező a határidőknek megfelelően halad a munkával, így nincs akadálya, hogy az eredeti terveknek megfelelően, októberben már birtokba vehessék a rászorulók az új épületszárnyat.

H. I.
Fotó: Mocsári L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-25 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!