Pályázatok

Már érkeznek a pályázatok az Otthonvédelmi Alapra

2014-07-21 11:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kilakoltatas_szilvas_19_ja_5.jpg

Nagy az érdeklődés az Otthonvédelmi Alap iránt. Ez nemcsak a számos érdeklődő telefonból, e-mailből látható, hanem abból is, hogy már folyamatosan érkeznek a pályázatok, pedig a beadási határidő július 31.

Az Otthonvédelmi Alapból (OA) azok a társasházak (vagy lakásszövetkezetek) nyerhetnek el a legfontosabb felújításokra maximum 3,5 millió forintot, amelyekben található az önkormányzat által megvásárolt „fészekrakós” lakás. A támogatás csak konkrétan arra a lépcsőházra vehető igénybe, amelyben az ominózus lakás van. Ugyanis, még ha az általuk hátrahagyott tartozás az egész társasházat terheli is, ezeknek a lépcsőházaknak a többsége nemcsak rossz, de minősíthetetlen állapotban van.

Nem meglepő tehát, hogy nagy az érdeklődés a pályázat iránt, telefonon, e-mailben érkeznek a kérdések a polgármesteri hivatalba, méghozzá nemcsak a közös képviselőktől, hanem a lakóktól is. És már érkeznek a pályázatok is. Feldolgozásuk még folyik, az azonban már látható, hogy a festés és mázolás mellett a legtöbben a nyílászárókat szeretnék kicserélni.

kilakoltatas_szilvas_19_ja_7.jpg

Mint Nyulásziné Miskolczi Barbara pályázati referenstől megtudtuk, a legtöbb kérdés arra vonatkozik, hogy a műszaki ellenőrzés költségeit is fedezhetik-e az elnyert támogatásból – erre a válasz igen. A másik gyakori kérdés, hogy ha több kivitelezőt bízna meg a társasház, akkor ezt hogyan tüntessék fel az adatlapon – ez megoldható, ugyanis az adatlap szerkeszthető, a megfelelő rovat bővíthető.

Az utólagos elszámolással kapcsolatban is felmerül kérdés – a társasháznak kell-e kifizetni a számlákat, majd azok alapján az önkormányzat a társasháznak utalja át a támogatást, vagy pedig a társasház az önkormányzatnak nyújtja be a számlát, és onnan fizetik ki a kivitelezőt? A válasz erre, hogy mind a két mód elfogadható. A hivatal munkatársai össze is gyűjtötték a legfontosabb kérdéseket és válaszokat, azokat a város honlapján, az OA oldalán lehet megtalálni.

Ha valaki mégsem kap választ minden kérdésére, az forduljon bátran a hivatal ügyfélszolgálatához, illetve a referenshez (miskolczib@miskolcph.hu), mindenre válaszolnak, hogy hiány- és problémamentes pályázatok készüljenek. A dokumentumokat a Városgazdálkodási és Üzemeltetési Bizottságnak kell benyújtani július 31-én, csütörtökön délután 4 óráig.

Cs. M.
fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-13 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!