Gazdaság

Okostelefonos alkalmazás is segíti a vásárlókat

2014-07-21 09:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE okostelefon121108_fa.jpg

A mai kor információs és multimédiás eszközeinek lehetőségét kihasználva a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság új telefonos alkalmazást hívott életre, amely a legfontosabb fogyasztóvédelmi ismeretanyagot adja a felhasználók kezébe, továbbá lehetőséget teremt arra is, hogy a felhasználók a vásárlásaikról és a termékhez kapcsolódó reklamációs határidőkről is nyilvántartást vezessenek.

A hatóság olyan ismeretanyagot állított össze új okostelefon-alkalmazásában, amely a mindennapok során leggyakrabban felmerülő fogyasztóvédelmi kérdésekre ad választ. Az applikáció segít eligazodni az áruvásárlásra, az internetes kereskedelemre, a termékkel kapcsolatos reklamációra, illetőleg az egyes szolgáltatásokra vonatkozó szabályok rendszerében, de lehetőséget teremt arra is, hogy az érdeklődők megtalálják azt a legrövidebb utat, amelyen keresztül kérdéseikre választ kaphatnak, illetve panaszaikat benyújthatják.

Az alkalmazás részeként lehetőség van a felhasználó által megvásárolt termékek nyilvántartására, és beállítható, hogy a program figyelmeztessen a szavatossági, jótállási idő közelgő lejártára is. Az applikáció segítségével fényképet készíthetünk a nyugtáról, számláról, jótállási jegyről is, így gyorsan visszakereshető például, hogy az adott terméket hol és mikor vásároltuk.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető „fogyasztóvédelem” néven a  Google Play áruházból, vagy megtalálható az App Store-ban. Az applikáció tartalma folyamatosan frissül, a jövőben az egyes témakörökön belül aktuális, az adott szezonhoz köthető tudnivalók is belekerülnek. Továbbá bővül a veszélyesnek minősített, letiltott termékeket bemutató képtár, amely segítséget nyújt abban, hogy balesetveszélyes terméket ne vásároljunk meg.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-01 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!