Kultúra

Az utolsó nagy bulit a Brains nyomta

2014-07-20 08:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Nagyszínpad szombati, s egyben az EFOTT záró napjának utolsó fellépője a Brains zenekar volt. A srácok minden alkalommal hatalmas bulit csinálnak. Ezúttal sem volt másként. Előttük a Punnany Massif lépett színpadra. Egyik percben még a Nem csak te vagy című dalt hallgattuk, a másikban pedig már a Brains tagjaival beszélgetünk filmekről, feltöltődésről, Miskolcról.

brain_140719ml_1.jpg

– Tiétek a megtisztelő feladat, hogy méltóképp zárjátok a fesztivált. Kezdeni jobb, zárni, vagy bármelyik napon fellépni?
Columbo: Szerencsénk van, mert elég erős zenekar van előttünk. A Punnany Massif megtöltötte a színpad előtti teret, biztosan felhúzzák a hangulatot. Nekünk már csak az érett gyümölcsöket kell leszedni. Viccen kívül pedig, szerintem az este 11 órás kezdés fesztiválon nem egy késői időpont, ráadásul a Brains partyzene, inkább hasonlítanám egy dj sethez, mint egy koncerthez, úgyhogy abszolút illik hozzánk a zárás.

– Punnany Massifos srácok visszajönnek veletek a színpadra
?
Columbo: Nem, amikor elérünk ahhoz a számhoz, akkor ők már biztosan vízszintesben lesznek.
Lukács Levente:
Az ilyen közös programokra készülni kell azért. A fesztiválszezon alatt biztosan nem lesz ilyen.
Columbo: Ilyenkor önálló bulik vannak mindenkinek.

– Ők már túl vannak a közös dalon, de a közönség biztosan tőletek is várja. Nem vagytok hamar lelépő zenekar. Most is maradtok bulizni a koncert után?

Lukács Levente: Most éppen úgy tűnik, hogy igen. Talán. Lehet. Most van rá lehetőségünk. Három autóval jöttünk.
Columbo: Hattal.
Lukács Levente:
Pláne. Hat autóval jöttünk, amiből négy hazamegy, de van itt szállásunk, úgyhogy meglátjuk.

brain_140719ml_2.jpg

– Miskolc mindenki számára ismerős már. Nem először jártok itt. Zoli neked miskolci gyökereid is vannak…

Ujj Zoltán:
Igen. Hamarabb érkeztünk, úgyhogy be is iktattam egy rokonlátogatást. Épp onnan jövök. Érdekes. Nagyon sokat változik ez a város. Kulturális téren is, ezt nagyon jó látni, ha csak ritkán jutok erre, akkor is.  Az EFOTT-tal is kicsit olyan érzésem van, mintha a MEN mellé kellene menni.  Nagyobb az egész, kicsit arrébb van, és sok más is van.

– Nekünk jó, hogy itt van az EFOTT. Nektek is jó, hogy itt van?
Lukács Levente:
Figyelj, nekünk mindegy, mert bejövünk egy kapun keresztül, és ugyanazt látjuk, mint máskor. Viccen kívül, nem sok időnk szokott egyébként lenni ilyenkor. Nem nagyon jut idő városnézésre például. Most szerencsés volt a helyzet, mert délután egyre megérkeztünk, megvolt a színpadon a beállás, utána volt egy kis időnk. Mondjuk mi Columboval ledőltünk filmet nézni, de volt, aki elment pecázni, vagy rokonlátogatásra, vagy élményfürdőbe.
Columbo: Én egyébként Lillafüredre sokat járok. Imádom a kisvasutat, meg a Palotaszálló körül szoktam andalogni. Nem egyedül persze (nevet). Imádom a lillafüredi romantikát.

– Elkészült a függőkertünk is…

Columbo:
Komolyan? Ez nagyon jó. Egyszer, nagyon kiskoromban láttam a Meseautót, és onnantól kezdve imádom. Meg fogom nézni a függőkertet.
Lukács Levente:
Nah, tessék. Ehhez képest most bent pihengettünk a szálláson. Tegnap reggel 8-ra értünk haza Körmendről. Egykor már itt voltunk.

– Pihenésképp milyen filmet néznek a Brains-es srácok koncert előtt?

Lukács Levente: Nem tudom, mert én például elaludtam.
Columbo:
Először a Másfél millió lépés Magyarországon-t néztük. Az ide vonatkozó részeit, Miskolctapolcáról. Aztán elkezdtük a Műkincsvadászokat, de erősen túlértékelt. Nem jutottunk a végére. Inkább néztem volna a kedvenc sorozatom. Tudod, mi az?

– Mesélj…
Columbo:
Az Utánam, srácok. Imádom.

– Lassan a Punnany Massif befejezi a maga buliját, és ti kerültök sorra, illetve a fesztiválzáró koncert. Lesz hiányérzet a fesztiválozókban holnap reggel?

Lukács Levente: Miattunk biztosan nem. Másfél órás koncerten szinte minden számot lejátszunk. Alig van olyan, ami kimarad. Belefér minden, jó koncert lesz. Igyekszünk méltón zárni.

Kiss Judit
Fotó: Mocsári LászlóAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-20 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!