DVTK

Súlyos UEFA-büntetés a DVTK-nak

2014-07-17 19:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Debrecenben lejátszott DVTK - Birkirkara UEFA Európa Liga selejtező mérkőzésen felhangzott szurkolói rigmusok miatt szektorbezárással büntette a DVTK-t az európai labdarúgó szövetség.

Az alapvetően sportszerű hangulatú DVTK - Birkirkara találkozón felhagzott két olyan rigmus, amely miatt súlyos büntetést kapott a DVTK. Az egyik az MLSZ-ben dolgozók nemi identitását firtatta, a másik pedig a máltaiakat kapcsolta egy magyarországi etnikumhoz.

Ezért a klub a soron következő hazai UEFA Európa-liga-mérkőzésen nem nyithatja ki a Nagyerdei Stadion B5, B6, B7 jelű szektorait. (Mivel a következő mérkőzést Nyíregyházán játsszák, a büntetés az ottani körülményekhez alkalmazkodva lép hatályba).

A szektorbezárás nemcsak azt jelenti, hogy bevételtől esik el a DVTK, hanem azt is, hogy ezzel csökken a Nyíregyházi Városi Stadion befogadóképessége, és előfordulhat, hogy emiatt néhányan lemaradnak a Litex Lovecs elleni visszavágóról.

Ezzel az UEFA ismét nyomatékosan hangsúlyozta, hogy nem tűr semmilyen kirekesztő magatartást, legyen szó nemi identitásról, felekezeti vagy etnikai hovatártozásról.

A klub kéri szurkolóit, hogy töröljék repertoárjukból a kirekesztő rigmusokat, mert a következő alkalommal az már stadionbezárást is eredmányezhet - és bíztosan marad így is számos olyan rigmus, amely győzelembe hajtja a fiúkat.

dvtk.eu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!