Programajánló

Országos Strandröplabda Bajnokság – Miskolcon a 4. forduló

2014-07-17 20:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE strand_roplabda_140628ml_06.jpg

Idén Miskolcon rendezik az Országos Strandröplabda Bajnokság negyedik fordulóját, méghozzá két különböző helyszínen: a belvárosban és a Selyemréti Strandfürdő területén.

A bajnokságot a Belvárosi Liget programsorozat keretén belül rendezik meg, így adott az egyik helyszín. A Szent István tér mellett a profibb versenyzőké lesz a pálya, vannak olyan versenyzők, akik válogatott csapatban játszanak évek óta, vagy jeleskedtek teremröplabdában is. A strand területén főként az amatőrök mérkőzhetnek meg egymással.

Oczella Gyula, a program főszervezője elmondta, hogy ez az Országos Strandröplabda Bajnokság negyedik fordulója, és az indulók számára ez az utolsó esély, hogy bejussanak a döntőbe, amit két hét múlva Budapesten, a Margitszigeten rendeznek meg. A verseny résztvevői indulhattak párosban vagy 4-4-es csapatokban, ezekben minimum két női tag szükséges.

Az állami támogatások nagymértékben segítették „tető alá húzni” a versenyek megvalósítását- tette hozzá a főszervező, némi humorral a sportág iránt, hiszen a strandröplabda elengedhetetlen kelléke a szabadtér.

strandroplabda_sajtaj_140717_ja_1.jpg

Zsiga Marcell alpolgármester először arról szólt, hogy ez a rendezvény igen jelentős a város számára, hiszen nemcsak a sport szeretetére hívja fel a figyelmet, hanem esetleg játékos-utánpótlásra is van lehetőség. Ugyanakkor kiemelte: a sport, így a strandröplabda is, kiváló időtöltés, és az egészséges életmód elengedhetetlen része. Ez a verseny a baráti társaságok számára is remek lehetőség az egészséges szórakozásra – és kiváló alkalom azoknak, akik életmódjukon valamiképp változtatni szeretnének.

Összesen 25 fiú és 13 lány csapat jelentkezett. A pénteki napon a fiú csapatok már megmérkőznek a Selyemréti Strandfürdőben. Szombaton délelőtt 10 órától a 16 legjobb csapat indulhat a döntőbejutásért – ezeket a meccseket már a Belvárosi Ligetben felállított pályán élvezheti a közönség. Itt akár éjfélig is tarthatnak a mérkőzések a villanyvilágításnak köszönhetően, a strandfürdő területén felállított pályákon pedig este nyolc óráig folynak majd a mérkőzések.

Vasárnap rendezik a bronzmeccseket és a döntőket, eredményhirdetés délután négy órától várható.

Méder N.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!