Kultúra

Tankcsapda 25: „ezt meg kell ünnepelni!”

2014-07-16 16:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE efott_2_140715ml_57.jpg

Miskolcot, az EFOTT-ot is megtisztelte a Tankcsapda azzal, hogy 25. születésnapján ünnepi tortájából egy szeletet adott a helyieknek, az itt fesztiválozóknak. Lukács Lászlóval, Sidlovics Gáborral és Fejes Tamással közönségről, fociról és természetesen a jubileumról is beszélgettünk a koncert előtt.

minap.hu: A jégkorongozók ajándékkal kedveskedtek a csapatnak. Hogy álltok a jégkoronggal?
Lukács László
: Szeretjük a hokit… De debreceniként a futball áll hozzánk legközelebb, értelemszerűen a Loki miatt. Épp’ a minap beszélgettem egy ismerőssel arról, hogy nagyon jó csapatsport-idénynek nézünk elébe. A női kézilabda, vízilabda és a futball mellett most már a debreceni jégkorongcsapat is első ligás együttessel áll ki erre a szezonra. Nagyon várom, kíváncsi vagyok, őszintén szólva.

tankcsapda_140715ml_19.jpg

minap.hu: Nem fáj a szívetek, hogy nem nézhetitek a DVSC Bajnokok-ligája-meccsét?
Lukács L.: Nem, mert nézhetjük. Ugyanis interneten közvetítik, van egy kiváló támogatónk, aki ezt lehetővé teszi, így tudjuk követni.

minap.hu: Ha igaz, amit a sörös dobozon írnak, ez a negyedik szülinapi buli. Milyenek voltak az eddigi koncertek?
Sidlovics Gábor: Bátran jelenthetjük ki, mindenféle túlzás nélkül, hogy nagyon jók voltak. Ha lehet hangulati vagy technikai értelemben venni egy koncertet, amit eddig ezeken a koncerteken közölni szerettünk volna, azt sikerült. Magunk is meglepődtünk, hogy milyen nézőszámok voltak, mennyire együtt lélegzett a közönség a zenekarral. Úgyhogy piszok jó volt eddig mindegyik! Lelkesen várjuk a folytatást, hátra van még a fele, ezután a Campusra megyünk majd a turné keretein belül.minap.hu: Ha már üzenet. Mit szeretnétek átadni a jubileumi koncertsorozaton közönségeteknek?
– Talán nem is kell mondani, hogy a Tankcsapda eléggé szövegcentrikus zenét játszik Lacinak köszönhetően. Az, hogy kinek mit jelent egy szöveg, egy dal, nem is mennék bele. Még ha vannak mérges, súlyos darabok is – nem is kevés a repertoárban – összességében azt akarjuk közvetíteni a közönségnek elsősorban, és magunknak is, hogy 25 év után egy zenekar milyen rajongóbázissal bír, és ezt egyszerűen meg kell ünnepelni. Hogy itt vagyunk, együtt vagyunk, és piszok jól érezzük magunkat.

tankcsapda_140715ml.jpg

minap.hu: Milyen vizuális elemekkel készültetek?
Fejes Tamás: Mivel jubileumi koncertről van szó, alapvető, s a közönség el is várja, hogy valami pluszt, extrát mutasson a zenekar. Minden koncert valamilyen szinten más lesz. De ugyanazzal az elánnal, pirotechnikai eszközökkel és más vizuális show-val készülünk.  Ugyanakkor mivel mindig más számokat játszunk, az adott műsorhoz idomul. Mindenki megkapja a fül- és retinaadagját Tankcsapdából.

minap.hu: Mennyiben más egy Tankcsapda koncert, ahova értetek jönnek ki, mint egy fesztivál, esetünkben az EFOTT?
Fejes Tamás: Ide is miattunk jönnek ki, hiszen ez egy nulladik nap, de egyébként én a közönséget sosem hasonlítanám össze. Szerintem nincs olyan, hogy ez a közönség, meg az. Adott a közönség, adott a zenekar, utóbbinak az a feladata, hogy azon az estén, amelyen játszik – legyen az egy kétszáz férőhelyes tér vagy húszezres csarnok –, a maximumot adja ki magából, és próbálja a közönségét kielégíteni. Ebből a szempontból egyik koncert sem más a többitől.

efott_2_140715ml_40.jpg
minap.hu: Végül egy bónuszkérdés: megelőzi-e végre idén a Diósgyőr a Debrecent az NB I-ben?
Lukács László: Erre Sidi válaszoljon, ő a nagy fociszakértő…
Sidlovics Gábor: Igen, múltkor mondtam Dombi Tibinek, hogy „hallom, továbbjutottatok!” Mondta, hogy igen, megnyertük a bajnokságot. Na, én ennyire értek hozzá, úgyhogy vissza is adom Lacinak a szót.
Lukács László: Nyilvánvalóan debreceniként és közismerten Loki-szurkolóként a válaszom erre az, hogy nem, illetve, hogy nem szeretném, hogyha ez így lenne. Ha kicsit objektívebb vagyok, és eltávolodok a saját érzelmeimtől, akkor azt mondom, hogy mivel mindig is szimpatizáltunk a diósgyőriekkel, a szurkolóikkal, már csak a színazonosság, a közös hang és a vidékiség miatt is, az csak jót tesz a futballnak, ha a DVTK is jó formában van, és minél előbb végez a bajnokságban.

Soós Péter
Fotó: Mocsári LászlÓAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-10 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!