Környezet

Környezetvédelmi tábor az Avason

2014-07-15 13:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Miskolci középiskolások számára szervezett környezetvédelmi építőtábort Fodor Zoltán önkormányzati képviselő az Avason.

A februárban meghirdetett táborra 386-an jelentkeztek, de ennyien nem vehettek részt, így összesen 80 diákkal indult a tábor június 30-án.

A július 25-ig tartó táborban hetente 20-an dolgoznak a történelmi Avas, Nagy Avas és Kis Avas alsó, középső és felső során, illetve az avasi temetőben.

epitotabor_avas_140715_ja_11.jpg

A Nagy Avas felső sor felső részét és az Avastetői Sportpálya közötti területet is rendbe rakjuk. A felsorolt területeken a gyerekek összeszedik a szétdobált, és sajnálatos módon nagy mennyiségben található kommunális szemetet, végeznek gallyazást, cserjeirtást, de természetesen padokat, kerítéseket, korlátokat is le fognak festeni – mondta Fodor Zoltán, hozzátéve, hogy a diákok díjazásban is részesülnek, emellett ebédet is kapnak a Mesterek Éttermében.

A terület önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a munka mellett természetesen igyekszik a fiatalok kulturális programjáról is gondoskodni. Ennek érdekében a Selyemréti Strandfürdőbe van lehetőség a hét egy napján elmenni. Aki nem a fürdőzést választja, az a kisvonattal utazhat Garadnára, vagy lehet moziba menni, a harmadik lehetőség pedig, hogy részt vehetnek a hét egy meghatározott napján pincelátogatáson, ahol megismerkedik az Avasi pincék történetével.

epitotabor_avas_140715_ja_15.jpg

– Nagy örömömre szolgál, hogy a pincetulajdonosok egyöntetűen támogatják ezt a rendteremtési munkát, melyet a diákokkal végzek a területükön, és ezért vállalták fel, hogy ingyen és bérmentve minden egyes héten egy előre egyeztetett napon más-más pincetulajdonos fogadja a diákokat. Három napot dolgoztunk az Avasi temető rendbetételén, ahol megdicsérte a tisztelendő úr a gyerekek munkáját. Az elmúlt hét péntekén egy alsó sori pincetulajdonos fogadta a gyerekeket, aki kolbászos paprikás krumplival és bodzaszörppel kedveskedett a diákoknak amellett, hogy kaptak egy áttekintést egy hivatásos történésztől – tette hozzá Fodor Zoltán.

epitotabor_avas_140715_ja_5.jpg

A tábor pedig a gyerekeknek több szempontból is jó. Amellett, hogy tehetnek környezetük szépségéért, közmunkát is végeznek. Fodor Zoltán elmondta, a jelenlegi törvény kimondja, hogy az, aki 2016-ban fog érettségizni, annak 50 óra közmunkát kell elvégezni.

– A tábor megszervezése előtt felkerestem a KLIKK-et és állásfoglalást kértem, hogy a ledolgozott óra az beszámítható-e ebbe az 50 órás közmunkába. Miután a válasz igen volt, így ezt a 25 órás munkavégzést, vagy éppen többet a gyerekek felhasználhatják az érettségihez kötött feltételekhez – fűzte hozzá.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!