Városinfó

Amiből 12 sem egy tucat!

2014-07-10 09:48

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE skoda__villamos_611_140709_feherp.jpg

Megérkezett a tizenkettedik új Skoda villamos szerda este az MVK Zrt. telephelyére. Ezzel kivan a tucat, de a miskolciak még mindig nem veszik tucatszámba ezeket a járműveket. A legtöbb utas számára még mindig élmény, ha új villamosra szállhat fel, és az sem mindegy, melyik járatszámúra. Ahhoz, hogy forgalomba álljanak, a legutóbb érkezetteknek is teljesíteniük kell 500 próbakilométert.

Ha utasokat még nem is szállítanak menetrendszerűen a legutóbb érkezett miskolci Skoda villamosok, az menterendszerűnek tekinthető, ahogy érkeznek: egyrészt a terveknek megfelelő ütemezéssel, másrészt a határt Bánrévénél átlépve, az MVK telephelyére este fél 9 körül érkezve – legutóbb július 9-én, szerdán.

Jelenleg öt új Skoda szállít utasokat. Mielőtt a tizenkettedik, és mellette a többi új villamos is forgalomba áll, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán 100 százalékban meg kell felelnie.

A villamosok hónapjának júniust tekinthetjük, akkor ugyanis összesen öt jármű érkezett meg Miskolcra, és a korábbi kettő mellett még három forgalomba állt. Így a 600-as és 601-es mellett már a 602-es, a 603-as és a 604-es pályaszámú villamos is szállítja az utasokat.

Idén még 17 új villamos érkezik Miskolcra: ebben a hónapban még kettő, augusztusban összesen kettő, majd szeptemberben négy, és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. Miskolc 31 darabos új villamosflottája, a 2015 első negyedévében leszállítandó két új Skoda villamossal lesz teljes.

minap.hu
Fotó: Fehér PéterAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!