Oktatás

Kárpát-medencei magyar osztályfőnököket képeznek Balatonőszödön

2014-07-07 16:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A külhoni magyar felsősök éve keretében egyhetes osztályfőnökképzést szervezett a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága Balatonőszödön, amelyre százöt külföldön élő magyar pedagógus érkezett - tájékoztatta Milován Orsolya, az államtitkárság főosztályvezetője a képzés induló napján az MTI-t.

A Kárpát-medence valamennyi országából jöttek tanárok a most először Magyarországon megszervezett képzésre, amelynek fő célja a közösségformáló osztályfőnöki szerep megerősítése modern pedagógiai módszerekkel. Mint arról Milován Orsolya beszámolt, a külföldi, magyarlakta területek többségén jó a szakemberképzés, de van ahol hiányzik vagy nem olyan erős az osztályfőnökképzés, mint Magyarországon, ezért hirdették meg a továbbképzést.
   
Balatonőszödön a pedagógusok egyebek közt az osztályfőnökök közösségszervező, értékrendteremtő, pályaorientáló feladatainak minél hatékonyabb ellátásával ismerkednek. Lesz szó arról is, hogy az internet korában előbb érő fiatalok milyen új kihívásokat jelentenek a tanároknak, és arra hogyan kell jól reagálni. Egy zirci kirándulás keretében a kirándulásszervezést is oktatják majd. Az előadók részben magyarországi, részben felvidéki szakemberek lesznek.

MTI
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!