Programajánló

Trial és XCO hétvége Borsodnádasdon

2014-07-07 13:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Két országos kerékpárversenynek is otthont ad a Mátéhegyi Ökorpark és Sportcentrum július 12–13-án. A civil összefogással épült központban második alkalommal rendeznek országos bajnokságot a triál hazai művelőinek, és még ugyanezen a hétvégén várják Borsodnádasdra az XCO szakág versenyzőit Magyar Kupa futamra.

Mindkét szakág pályája megújult az elmúlt hetekben, az XCO nyomvonala jelentősen módosult, a triál szekcióit pedig átépítették. A változtatások nemcsak a sportolók érdekeit szolgálják, de a nézők is jobban részesei lehetnek a versenyek izgalmainak.

II. Borsodnádasdi Triál OB
Július 12. Mátéhegyi Ökopark

Megújult szekciókkal rendezik július 12.-én Borsodnádasdon a triál országos bajnokságot. A bringaakrobaták már délelőtt 9 órától feltérképezhetik a terepet, a versenyt a kezdők és seniorok kezdik, az elitek déltől állnak rajthoz.

Az eredményhirdetés várhatóan délután 5 órakor lesz a Mátéhegyi Ökopark sziklákból épült ökodobogójánál. A látványos megmérettetést tavaly zuhogó eső, felázott terep zavarta, de remélhetőleg idén kegyesek lesznek az égiek mind a triálosokhoz, mind a szakág szurkolóihoz.

III. Decathlon-Borsodnádasd XCO Magyar Kupa
Július 12-13. Mátéhegyi Ökopark

Technikás, de teljesíthető pálya várja Borsodnádasdon a hegyikerékpárosokat a július 12-13-i hétvégén. A körülbelül 4, 3 kilométeres pályakör 70 százaléka új nyomvonalon halad, több szerpentines részt építettek be a könnyebb bejárhatóság és a szurkolók kedvéért. Pár perces sétával elérhető a kör minden szakasza, és a nézők számára olyan teraszokat alakítottak ki, ahonnan kényelmesen figyelhetik a verseny történéseit.

A talaj 10-15 százaléka füves, kaszált rét, a többség azonban döngölt erdei talaj. A korábbi kavicsos szakaszt kivették a pályakörből. A szintkülönbség 270 méter.

Az országos XCO kupa versenyzői július 12-én, szombaton ismerkedhetnek a pályával. A megmérettetés július 13-án, vasárnap reggel 9 órakor startol.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!