Egyház

Ferenc pápa a pedofília áldozataival találkozik

2014-07-07 13:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A papok által elkövetett szexuális visszaélések áldozataival találkozik Ferenc pápa hétfőn a vatikáni Szent Márta-házban - értesült az olasz sajtó.

A hír elsőként a vatikáni eseményeket valós időben közlő Il Sismografo olasz portálon jelent meg. A honlap értesülései szerint Ferenc pápa magántalálkozón fogadja a Vatikánban a pedofília hét áldozatát, akik az Egyesült Államokból, Nagy Britanniából és Lengyelországból érkeztek. Az egyházfő misét mutat be nekik a Szent Márta-ház kápolnájában, majd beszélget velük, "meghallgatva szenvedésük történetét" - írta az Il Sismografo.
    
Ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa a papok által elkövetett szexuális visszaélések áldozataival találkozik. A találkozót az egyházfő a szentföldi útjáról május 26-án Rómába visszatérő repülőútján jelentette be. Akkor úgy fogalmazott, hogy a gyerekekkel visszaélő papok Istent árulják el.
    
Az áldozatokkal való találkozás zárja a Ferenc pápa által a kiskorúak védelmében felállított vatikáni bizottság hétvégén tartott ülését. A bizottságot Sean Patrick O’Malley bíboros vezeti és tagja Marie Collins ír asszony is, aki gyermekkorában egy pedofil pap áldozata volt.
    
A pedofília áldozataival elsőként XVI. Benedek 2008 áprilisában a washingtoni nunciatúrán találkozott. Azt követően Ausztráliában, Máltán, az Egyesült Királyságban és Németországban tett látogatása során is volt ilyen találkozó. Az ír egyházat érintő pedofilbotrányt követően XVI. Benedek 2010 márciusában levelet írt az ír katolikusoknak, amely a pedofília áldozatainak és családtagjaiknak szólt.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!