Környezet

Tévében, fesztiválokon BioSzentandrás

2014-07-06 21:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A legismertebb nyári balatoni kalauz, az MTV Balatoni Nyár műsorának vendége lesz július 11-én a BioSzentandrás. A reggeli műsorban megmutatják, hogyan készül a hernádszentandrási lepcsánka, hogyan őrzik meg egész évre az illatozó bio levendula mező virágait. No meg szóba kerül Abaúj egyik legnagyobb fesztiváljának az augusztus 2-3 között megrendezendő VI. Hernád Fesztiválnak a programja is.

Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere, a BioSzentandrás program házigazdája arról beszél: mindig öröm az, ha országosan is megmutathatja BioSzentandrás azt, mit tud adni ez a vidék az embereknek.  Az idei esztendő egyébként is lépés volt a jövőbe Hernádszentandráson, hiszen új, letisztult arculattal mutatkoznak meg, és elindul BioSzentandrás ízeinek palackba zárása is.  Egy pályázat segítségével feldolgozó üzemet hoztak létre, aminek a próba üzeme augusztus elején indul.

A bio zöldségeket nemcsak a hernádszentandrási nyitott kertben, hanem az encsi Anyukám Mondta étteremben, és webshopban segítségével is megvásárolhatják az érdeklődők.  A népszerűséget mi sem mutatja jobban, hogy elindult a szlovákiai értékesítésük is.

Az idei év szenzációja még, hogy bio cserepes fűszernövényeket is termeltek, amelyek nemcsak a kertben, hanem az Anyukám Mondta étteremben is illatoznak már és gazdájukat várják a tovább nevelgetésre.

Dúsan termett az idén a levendula mező is. A szüreten már túl vannak, és hozzáfogtak a kézműves levendula termékek gyártásához. Ezekkel a termékekkel az érdeklődők találkozhatnak július 13-án a Tokaj - Hegyalja Piacon, a Gönci Barack Vigasságon, hiszen mindkét rendezvényen ott lesz BioSzentandrás csapata is.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!