Kultúra

Lajkó Félixtől a bajuszmustráig – hétvégén Fonó a várban!

2014-07-04 11:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE borsodifono_w.jpg

Kitűnő nyári fesztiválhangulattal, bajuszmustrával és koncertek sokaságával várja látogatóit a Borsodi Fonó Folkfesztivál ezen a hétvégén a diósgyőri várban. És természetesen lesz sok kézműves bemutató, kapható sok szép, autentikus, vagy épp újragondolt népművészeti termék, és számos különleges finomság.

Az idei Fonón a világzene és az autentikus népzene hazai nagyágyúi lépnek színpadra a két nap alatt. Szombaton például Palya Bea, Boggie, Lajkó Félix és bandája, a Vujicsics, a Makám, valamint a Szirtes Edina Mókussal felálló Fabula Rasa Orchestra teheti feledhetetlenné az estét.

A Szinvavölgyi gálaműsora, a Maszkura és a tücsökraj, majd a Bohemian Betyars fellépése, a Muzsikás nagykoncertje a vasárnapi repertoárt gazdagítja. A fesztiválzáró koncertet a világ egyik legjobb fekete hangú blues énekese, az amerikai Big Daddy Wilson és zenekara prezentálja, amelyben segítségére lesz az osztrák blues gitáros, Ripoff Raskolnikov is.

lajkofelix_zenekar_1406.jpg

A vasárnapi fesztiválprogram egyik különlegessége a Magyar Bajusztársaság Szervezésében zajló III. Borsodi Bajuszmustra, amit este 8 órától tartanak. Nevezni a helyszínen lehet, a férfias megmérettetésre bármely, tekintélyes bajusszal és kellő bátorsággal rendelkező fesztiválozó benevezhet. A szakértő zsűri elnöke Járomi Zsolt, a magyar bajusz kategória világbajnoka lesz.

A vár bejáratánál a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület kismesterség-bemutatói zajlanak, itt hagyományőrző vásár is várja a látogatókat. A Déryné-ház előtt gasztronómiai udvar kínál harapnivalót, szomjoltónak csapolt sörkülönlegességekkel itt lesz a Főzdebusz, természetesen rozéfröccsben, kitűnő borokban és minőségi, boldogkőváraljai pálinkákban sem lesz hiány.

Napijegyek és kétnapos bérletek elővételben, a szokott helyeken kaphatók, kapunyitás mindkét napon délután 5 órakor.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!