Szociális

Egy tál meleg étellel segítettek

2014-07-01 16:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE etelosztas_140701_fkcs_2.jpg

A Magyar Vöröskereszt Borsod megyei szervezete az ország egyik legnagyobb hajléktalanokat ellátó integrált intézményét tartja fenn. Kedden, a Tigáz dolgozóinak segedelmével több, mint kétszáz adag meleg ételt osztottak szét a rászorulók között, s természetesen a desszert sem maradt el.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete véradás-szervezéssel, szociális programokban való részvétellel, adománygyűjtéssel és egészségnevelési-egészségfejlesztési programokkal segíti a megye rászoruló lakosait, valamint kiemelkedő szerepe van a hajléktalan személyek ellátásában.

etelosztas_140701_fkcs_8.jpg

Biztosítanak egy 100 fős nappali melegedőt, egy 80 főt befogadó éjjeli menedékhelyet, illetve egy 100 fős átmeneti szállót, 60 fős idős otthont, s két egységes utcai gondozószolgálatot. Ezúttal külső segítséggel sikerült ételt osztaniuk, a Tigáz munkatársai gyűjtöttek, s adományoztak egy jelentős összeget, amiből ötszáznál is több ételadagot oszthattak szét Miskolcon. Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének megyei igazgatója elmondta, nagy öröm, hogy vannak cégek, magánszemélyek, akik felelősséget éreznek a rászorulók iránt, és segíteni szeretnének.etelosztas_140701_fkcs_5.jpg A Tigáz szóvivője, Száraz Gábor elárulta, már hagyomány a cégnél a karitatív tevékenység. A dolgozók maguk találták ki, hogy segítenek a rászorulóknak. – Idén sütit is sütöttek munkatársaink. Becsület kassza volt, így jött össze a több mint 200 ezer forint. Több hely szóba került, ahol ételosztással foglalkoznak, dolgozók szavazták meg, hogy a Vöröskereszt miskolci szervezete kapja a pénzt – mondta, hozzátéve, hogy karácsony idején is mindig gyűjtenek adományokat. Segítettek már többek között egy óvoda felújításában, és a mozgáskorlátozottaknak is.

minap.hu
Fotó: F. Kaderják Cs.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!