Egyház

Irgalmasság és szenvedélybetegség

2014-06-27 18:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyhazi_konferencia_140627_ja_8.jpg

Harmadik alkalommal rendezték meg Miskolcon a regionális irgalmasság konferenciáját. A pénteki, bárki számára nyitott találkozón számos előadást hallhattak a Minorita-templomba érkezők.

Irgalmasság és szenvedélybetegség címmel tartottak konferenciát Miskolcon, a Minorita-templomban, csütörtökön. Elsőként Kalna Zsolt plébános, tartományfőnök szólt a konferencia iránt érdeklődőkhöz.

egyhazi_konferencia_140627_ja_3.jpg

Köszöntőjében elmondta, az összejövetel célja, hogy közelebb hozza az embereket Istenhez.
– Az ember időnként krízisbe kerül. Ekkor Isten segít. Erre világít rá a konferencia. Isten kezét fogva kell az üdvösség felé mennünk – mondta, majd szólt a találkozó programjáról.

Magyar Balázs pszichiáter a tízéves leányvári hivatásőrző ház vezetője. A házban szenvedélybeteg papokkal foglalkoznak – akik hat hónapos terápián vesznek részt.

egyhazi_konferencia_140627_ja_5.jpg

Mint mondta, több megértést kell tanúsítani a szenvedélybeteg papok iránt. Nem lemondani róluk, hiszen sok esetben ők maguk mondanak le magukról.
– Egyre jobban fogadják házunk tevékenységét, de kollegiális körökben még van egyfajta félelem, gyanakvás, hogy nem lesznek a kezelt papok olyanok, mint előtte voltak. A konferencia biztatást ad, hogy ne mondjunk le róluk, mert ők nem elsüllyedt hajók, hanem viharba került tengerészek – mondta, hozzátéve, nem csupán a gyógyításhoz, a gyógyuláshoz is irgalomra van szükség. Nehéz vállalniuk a papoknak a terápiát, s a hétköznapokba való visszahelyezkedés sem egyszerű számukra.

A pszichiátert követően Katona István segédpüspök szólt az érdeklődőkhöz. Előadásának témája az irgalmasság követei köré épült, majd az előadások sorát Seregély István nyugalmazott egri érsek zárta, aki Jézusról, mint az irgalmasság forrásáról beszélt.

A harmadik regionális irgalmasság konferenciát szentmise zárta.

minap.hu
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!