Oktatás

Az első végzősök már átvették diplomájukat

2014-06-26 16:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE diplomaatado_140626_vcs_22.jpg

Lezárult a tanév a Miskolci Egyetemen, így a végzősöktől búcsút vesz az intézmény. A hallgatók szerda este – a selmeci hagyományokhoz híven – fáklyás felvonulással, a Szalamanderrel köszöntek el a várostól, csütörtökön pedig elkezdődtek a diplomaátadó ünnepségek – elsőként a jogászok vehették át a hőn áhított okmányt.

A Miskolci Egyetem díszaulája adott otthont ezúttal is a nyilvános ünnepi szenátusülésnek, amely alkalmat szolgáltatott az első diplomák átadására. A csütörtöki nap délelőttjén az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint az Egészségügyi Kar végzős hallgatói vehették át diplomájukat – az oklevelet kevesebben vették át, mint ahányan végeztek az egyetemi tanulmányaikkal, hiszen a nyelvvizsga abszolválása továbbra is feltétel.

diplomaatado_140626_vcs_04.jpg
Torma András, a Miskolci Egyetem rektora köszöntötte az ünnepi szenátusi ülésen megjelenteket, s természetesen a végzősöket is. Mint mondta, a hallgatók életének eddigi legnagyobb eseménye érkezett el.

Maksó Bianka summa cum laude minősítéssel fejezte be jogi tanulmányait. Elmondta, természetesen végzettségének megfelelő munkát szeretne a jövőben.
– A Miskolci Egyetemen szerzett diplomának komoly értéke van, így a jogi diplomának is rangja van. Remélem lesz lehetőségem hamar elhelyezkedni, mert sok helyen keresik Miskolcon és a megyében is a frissen végzett jogászokat – mondta.

diplomaatado_140626_vcs_07.jpg
Sokan vették át diplomájukat úgy, hogy a munka világába kilépve még nem tudják, pontosan hol helyezkednek el, de vannak olyanok is, akiknek emiatt már nem kell aggódniuk. Az Egészségügyi Kar végzős hallgatója, Nagy Dorottya például elmondta, neki már van munkája.

– Képalkotó diagnosztika szakirányon végeztem, és vehetem át a diplomám. Azt gondolom, az itt megszerzett diploma jól hasznosítható. Érdekes ágazat, én nagyon szeretem. A jövő héten kezdek is az új munkahelyemen, már nagyon várom – mondta a kazincbarcikai lány.

diplomaatado_140626_vcs_05.jpg
A Miskolci Egyetemen a hét további része a diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésekről szól majd. Csütörtök délután a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar, pénteken pedig a Bölcsészettudományi Kar, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet diplomáit adják át.

K. J.
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!