Gazdaság

Újabb csarnok és munkahelyek a Star-Plusnál

2014-06-26 14:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE star_plus_140626_ja_24.jpg

Két éven belül a második beruházását adta át a miskolci Star-Plus Műanyagipari Kft. Az egyhektárnyi területű raktárcsarnok legmodernebb raktározási és kiadási technológiái mellett új gyártási technológiákat bevezetve, újabb munkahelyeket is teremtett a vállalat.

Az 1990-ben alapított családi vállalkozás fő profilja a műanyag kerti bútorok és háztartási cikkek gyártása volt. Az évek során cégfelvásárlásokkal és integrálással folyamatosan növelték a kapacitásukat, és újabb piacokra, újabb termékcsoportokat kezdtek szállítani. Több nemzetközi vállalat alkatrész, előszerelt és végtermék beszállítóivá váltak. A csütörtök délelőtti csarnokavatóra a cég nyíregyházi egységéből is elutaztattak ötven ottani dolgozót, hogy megismerkedhessenek a miskolci központtal.

star_plus_140626_ja_6.jpg
Nagyszerű dolognak nevezte Kriza Ákos, Miskolc polgármestere ünnepi beszédében, hogy a cég két éven belül a második fejlesztését adja át. Az ilyen cégek a motorjai a helyi gazdaságnak, jegyezte meg. Miskolc az elmúlt években gazdaságilag erősödött, több beruházás, fejlesztés valósult meg a legkisebbektől az olyan nagyokig, mint a Takata építkezése. A helyi cégeknek fontos, hogy beszállítóivá váljanak a nemzetközi nagyvállalatoknak, mint tette azt a Star-Plus is. A polgármester elmondta, a cég még nem kért semmit a várostól, de bíztatja őket, és minden helyi vállalkozást, hogy keressék az önkormányzatot, segítenek mindenben, amiben tudnak, hiszen érdekük, hogy tovább erősödjön a helyi gazdaság.

star_plus_140626_ja_18.jpg
Másfél évvel ezelőtt egy másfélmilliárdos beruházást adtak át, mondta el Tóth György, a Star-Plusz Műanyagipari Kft. ügyvezetője. Akkor a központi épület, és üzemcsarnok épülhetett meg, melyhez két pályázati forrásból is nyertek támogatást. Időközben azonban sok olyan szállítási munkájuk akadt, amelyhez nagy mennyiségű termék tárolására, mozgatására, gyors kiszállítására van szükség, ezért döntöttek a mintegy tízezer négyzetméteres raktárcsarnok megépítése mellett. A raktárvezetői tartózkodóval, szociális blokkal, két kamiondokkolóval, betonozott rakodó felülettel készült csarnokban 7000 négyzetméter raklapos rakodóhelyet és a komissiózó feladatok ellátására 3000 négyzetméter szabad, fedett területet létesítettek. A nagyszámú fröccsöntő szerszám szakszerű tárolására 1200 négyzetméter daruzott tároló helyet építettek.

star_plus_140626_ja_33.jpg
2012-ben felkérést kaptak 3-4 komponensű műanyag termékek gyártására az egyik legnagyobb partnerüktől. Mivel ilyen típusú fröccsöntést korábban nem végeztek, így az ehhez szükséges eszközparkot is beszerezték, személyi képzéséket, betanításokat tartottak és a mérnöki létszámot is bővítették. Ez a két beruházás összesen egymilliárd forintba került, melynek ötven százalékára nyertek el támogatást az Új Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Programból.

star_plus_140626_ja_13.jpg
Az ügyvezető hozzátette, a gazdasági válság három, négy nehezebb éve utána tavaly 16 százalékkal nőtt az árbevételük, míg az idei első félévben a tavalyihoz képest 25 százalékkal. Jelenleg 360 fő dolgozik a cégnél, míg ez a létszám 2013-ban háromszáz alatt volt.

A beszédek után Kriza Ákos és Tóth György átvágta az átadást jelképező szalagot, majd kötetlen beszélgetésre invitálták a meghívott vendégeket.H. I.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-03-26 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!