Szociális

Segítik a fogyatékkal élők tanulását

2014-06-23 15:52

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szorgoskert_140623_fkcs_8.jpg

Információs napot tartott szociális és civil szervezetek számára a Szorgoskert Nonprofit Kft. a Szimbiózis Alapítvánnyal közösen hétfőn. A szervezők a Pátria közben két olyan projektjüket is bemutatták, amelyek a munkahelyteremtést és a fogyatékkal élők tanulási lehetőségeit segítik.

Fogyatékkal élő fiatalok vettek részt „Az én jogaim, az én hangom” projektben, melyet a Szimbiózis Alapítvány szervezett. A 60 órás oktatáson a fogyatékkal élő emberek alapvető jogairól esett szó a Miskolci Egyetemen, a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskolában, valamint a Matéria Bt.-ben.

szorgoskert_140623_fkcs_13.jpg

Mint Szakács Mónika, a Szimbiózis Alapítvány nemzetközi referense a Miskolc Televízió riporterének elmondta, a projekt során tárgyi tudásuk is nőtt a fogyatékkal élőknek, de személyes fellépésük, önértékelésük is óriási átalakuláson ment át. Ugyanakkor oktatói kompetenciafejlesztést is tartalmazott a képzés. Hozzátette, öt ország részvételével zajlott a nemzetközi program, mely a fogyatékkal élő emberek informális tudását fejlesztette.

Szabó Imre Franciaországban járt a programnak köszönhetően. Mint mesélte, minden nap változatos programok voltak, részt vettek vetélkedőben, rajzoltak, de városnézésen is részt vettek, és természetesen jártak a tengerparton is.

szorgoskert_140623_fkcs_10.jpg

A most záruló „Szakértelem és Minőség” című TÁMOP-program keretében különböző képzéseken vehettek részt a Szorgoskert munkatársai. Ennek részeként más civil szervezetekkel és munkáltatókkal is sikerült felvenni a kapcsolatot, így a jövőben 11 új szolgáltatást vezetnek be. Mint Koda Gabriella, a Kft. támogatószolgálat-vezetője elmondta, a fogyatékkal élők családtagjait is szeretnék bevonni a szolgáltatásaikba, így tehát munkahelyet találni számukra

szorgoskert_140623_fkcs_14.jpg

– Ezt a szolgáltatási elemet mi még nem nyújtottuk, a projekt azonban segít abban, hogy a jövőben szakszerűen meg tudjuk valósítani – fűzte hozzá.

A projektek zárását követően a szervezet célja az oktatás és a megkezdett munka folytatása, vagyis a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek segítése.

minap.hu
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!