Oktatás

Tíz iskola vehette át az Együtt Szaval a Nemzet kulturális program díjait

2014-06-20 16:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tíz iskola vehette át a 2014. évi Együtt Szaval a Nemzet kulturális program díjait pénteken a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) Budapesten.

A 25. Magyar Kultúra Napja alkalmából 2014. január 22-én megrendezett Együtt Szaval a Nemzet című rendezvényhez kapcsolódó YouTube feltöltések értékelése alapján a zsűri 7 kategóriában 10 iskolát díjazott - közölte a Nemzeti Kreatív Intézet pénteken, a díjátadó napján az MTI-vel.
    
A legnézettebb szavalat (a legtöbb megtekintés és lájk együttesen) díjkategóriában az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, a legnézettebb határon túli szavalat kategóriában a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium nyert. A legkreatívabb általános iskola a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola, a legkreatívabb középiskola a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium lett. A legszebb 1 diákos szavalat kategóriában a lendvai Kétnyelvű Középiskola, míg a komplex iskolai program - több szavalat kategóriában a jászszentandrási Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a hajdúszoboszlói Thököly Imre Kéttannyelvű Általános Iskola és a földesi Karácsony Sándor Általános Iskola ért el első helyezést. A speciális oktatási intézmények között a budapesti Pető Intézet Konduktív Iskola és a soproni Tóth Antal Egységes Módszertani Intézmény érdemelte ki az elismerést.
    
A résztvevő diákok és tanáraik különféle ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi öltözékkel és koreográfiákkal tették ünnepélyessé és különlegessé produkcióikat. Így az eredetileg meghirdetett "legnézettebb és legnagyobb tetszést kiváltó" díjazási kategóriát a zsűri - Szőcs Géza kormánybiztos, miniszterelnöki főtanácsadó, Heal Edina, a Google Magyarország vezérigazgatója, Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Fórizs Zoltán, a Nemzeti Kreatív Intézet igazgatója - további díjkategóriákkal bővítette.
    
Az élő program jövő évi helyszíneként a stafétát az Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium vehette át még tavasszal. Az Együtt Szaval a Nemzet program 2015 januárjában folytatódik.
    
A kezdeményezés célja, hogy egyre több iskola kapcsolódjon be és építse ki saját iskolai márkacsatornáját, amelyet a diákok rendszeresen különböző művészeti témák feldolgozására, saját kreatív filmtartalmak létrehozására használnak.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!