Programajánló

Nyílt nap után, Múzeumok éjszakája előtt az erdei iskola

2014-06-19 21:34

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

"Életünk az erdő" címmel rendezett nyílt napot az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolája.

A nap folyamán több mint háromszáz gyereket regisztráltunk, ráadásul sok felnőtt is elment. Minden korosztály képviseltette magát, nyugdíjasok éppúgy érdeklődtek, akár az Eszterházy Károly Főiskola Sárospataki Comenius Karának hallgatói. A programok folyamatosan, egymással párhuzamosan, több helyszínen zajlottak. Nagyon népszerű volt például az Erdészeti Tudományos Intézet sátra, ahol a faanyag hasznosításáról, az ésszerű tüzeléstechnikáról szóló különféle feladatok várták az érdeklődőket, és egyebek mellett kiderült az is, hogy a különböző eszközöket milyen fából készítik. Bemutatta mesterségét Ferencz Gábor és Mester András fafaragó, valamint Kiszela Margit Gyöngyi kosárfonó is.

Az aggteleki Koltay házaspár pedig lekvárokkal, szörpökkel készült, amiket meg lehetett kóstolni. Nagy tetszést aratott az állandó programokról szóló ismertetés, és maga az iskola épülete, berendezése. A rendezvény lebonyolításában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség és az Országos Erdészeti Egyesület Miskolci Helyi Csoportja is szerepet vállalt.

– A nyílt nap ugyan véget ért, de a munka természetesen nem állt le. Gőzerővel készülünk a Múzeumok Éjszakájára, amihez ismét csatlakoztak az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskolái is. Június 20-án, pénteken este hat órától szeretettel várunk mindenkit a Csanyik-völgyben, a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolában egy kellemes, zenés „batyus” szalonnasütésre. Megmutatjuk nagyszüleink konyhájának berendezési tárgyait, de alkalom nyílik arra is, hogy az érdeklődők megnézzék Molnár Viktor, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút munkatársának természetfotóit és a „Kedvenc madaram” gyermekrajz pályázat félezer alkotásából rendezett állandó kiállítást – mondta Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, a társaság erdei iskola programjainak koordinátora.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!