Szociális

Díjmentes ebéd a rászoruló gyermekeknek

2014-06-18 13:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ingyenebed_140617.jpg

Négyszáz gyermek kap ingyen ebédet a nyáron. A rászoruló gyerekek étkeztetésére csaknem hatmillió forint támogatást nyert Miskolc az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán.

Az ingyen ebédet az Arany János utcai Egyesített Szociális Intézmény konyhájánál kapják meg a gyermekjóléti szolgálat gondozotti körébe tartozó gyermekek, ahová már hétfő óta érkeznek az ebédjegyekkel azok a családok, akik gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, illetve hátrányos vagy halmozottan hátrányos gyermekeket nevelnek.

Cselényi Mariannának öt gyermeke van. Mint a Miskolc Televízió riporterének elmondta, a családsegítőjük személyesen elment hozzájuk, és tájékoztatta őket a lehetőségről, tudván, hogy sok gyermekük van. Hozzátette, természetesen elfogadták a lehetőséget, hiszen – mint fogalmazott – „kisegítésképpen jól jön” a támogatás.

Földessy Judit, a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény vezetője ismertette, Miskolc négyszáz gyermeket étkeztet a nyári gyermekétkeztetés keretében. Hozzátette, pályázati úton a fenntartó önkormányzat közel 6 millió forintot nyert a nyári gyerekétkeztetési programra, melyet 1,7 millió forinttal kell önrészből kipótolni. Ez biztosítja azt, hogy negyvennégy napon keresztül a négyszáz gyermek étkezni tud, fűzte hozzá az intézmény vezetője.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma több mint hat éve biztosít pályázati pénzt a gyermekétkeztetésre.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!