Oktatás

Nyit a BOCS mentorprogram

2014-06-18 13:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A szendrőládi Bhim Rao Egyesület és a Svájci-Magyar Civil Alap útjára indította a Bódva-völgy – Cserehát Mentorprogramot (BOCS), amelynek célja, hogy segítse az edelényi térségben élő vagy innen származó, 14-35 év közötti tehetséges és ambiciózus fiatalokat konkrét szakmai céljaik elérésében.

A Bódva-völgye és a Cserehát vidéke az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térsége, az ország más vidékeihez képest sokkal jobban sújtja a munkanélküliség, az elöregedés és az elvándorlás. A mentorprogram résztvevői ugyanakkor úgy gondolják, az itt élők is szeretik szülőföldjüket, tehetségesek, szorgalmasak és képesek is arra, hogy az egyre bővülő lehetőségeket – a szlovák határ légiessé válását, az Európai Uniós források bővülését, az információtechnológia fejlődését – megragadják, és egy élhető, prosperáló vidéket teremtsenek ezen a tájon.

A program idén áprilisban indult, a leendő mentorok és mentoráltak felkutatásával. Azóta mintegy 100 olyan személyiséget találtak, akik a térségben élnek vagy innen származnak, és kiemelkedő szakmai sikereket értek el: van közöttük egyetemi tanár, rektor, irodalomtörténész, orvos, politikus, neves építész, történész, ügyész, operaénekes, tévériporter, nagyvállalkozó, humorista, népzenész, képzőművész, fotóművész és sok más kiváló szakember. A 40-50 főnyi leendő mentorált között pedig a teljesség igénye nélkül ifjú kutatók, történészek, vállalkozók, orvostanhallgatók, sportolók, művészpalánták, közgazdászok, jogászok, gazdálkodók találhatók.

A program első szakaszának lezárásáig, 2015. február végéig minden mentoráltnak el kell érnie egyetlen konkrét célt, amely szakmai pályájának egy magasabb szintjét jelenti. Mentorok és mentoráltak, valamint támogatók menet közben is folyamatosan csatlakozhatnak, mert bíznak abban, hogy a program során olyan projektek és olyan szakmai együttműködések jönnek létre, amelyeket a résztvevők folytatni fognak, és amelyek megvalósítása értelmes jövőképet ad számos helyi fiatalnak, sőt, legtöbbjüket a térségben is tartja.

A Mentorprogram nyitókonferenciáját június 28-án, szombaton, az Edelényi Kastélysziget dísztermében rendezik meg. A rendezvényen a térség jeles szülöttei mondanak beszédet.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!