Programajánló

Szabadság napi koncert a Margitszigeten

2014-06-17 18:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Díszpolgári kitüntetések átadásával és a Margitszigeten koncerttel ünnepli a szabadság napját csütörtökön a Fővárosi Önkormányzat - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.

Tarlós István főpolgármester a szabadság napján délelőtt az Újvárosháza dísztermében tartandó ünnepségen adja át a díszpolgári címet Csoóri Sándor költőnek, prózaírónak; Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázónak; Jelenits István piarista szerzetesnek; Kocsis Zoltán karmesternek, zongoraművésznek, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatójának.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónak; Psota Irén színművésznek, a nemzet színészének; Ránki Dezső zongoraművésznek; Rost Andrea operaénekesnek; Rubik Ernő építésznek, játéktervezőnek; Taróczy Balázs teniszezőnek, Tóth II. József válogatott labdarúgónak, edzőnek, az Aranycsapat tagjának; valamint posztumusz díszpolgári címet kap Czibor Zoltán labdarúgó, az Aranycsapat tagja és Rónay György költő, író, műfordító.

Az ünnepen a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet, az est karmestere Takács-Nagy Gábor. A műsorban elhangzik Mozart B-dúr szimfóniája, Kodály Zoltán Háry János-szvitje, emellett a Madách Színház művészei ízelítőt adnak a Mamma Mia! című musicalből.

A hangversenyre ingyenesen igényelhető jegyekkel lehet bejutni. Akiknek nem jut ülőhely a színház nézőterén, azok a Víztorony körüli fedett teraszon vagy a Víztorony előtti téren kivetítőkön élvezhetik a koncertet. A rendezvény előtt és után a BKK sűrítve közlekedteti a 26-os buszt, de ajánlják a margitszigeti kishajók igénybevételét is - olvasható a közleményben.

Az összegzés felidézi, hogy az utolsó szovjet katona 1991. június 19-én hagyta el Magyarországot. Tarlós István főpolgármester javaslatára 2011-ben döntött úgy a Fővárosi Közgyűlés, hogy a díszpolgári kitüntetések átadásával és ünnepi koncerttel teszik emlékezetessé ezt a napot.


MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!