Oktatás

Nívódíj a hivatástudatért

2014-06-16 15:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE 38__katonatamasne.jpg

Katona Tamásné tíz éve lelkiismeretesen és nagy szakértelemmel végzi munkáját a Miskolci Egyetem Egészségügyi Szakmai és Módszertani Központjában és annak jogelődjénél. Két éve megbízott vezető szakápoló. Mint mondta, az emberszeretet vezette hivatása irányába.

– Már gyermekkoromban macikat és babákat gyógyítottam. Már akkor belém ivódott, hogy ezt a szakmát szeretném választani – mondta. Munkája során az egyetem munkavállalóival és a hallgatókkal nagy türelemmel, odaadással és figyelemmel bánik, kifogástalanul végzi szakápolói munkáját, munkaközösségének tevékenységében hatékony szerepet vállal.

Részt vesz az egyetemi munkavállalók és a hallgatók egészségesebb életmódjának kialakításában egyéni tanácsadással, ilyen irányú képzések, előadások megszervezésében. Munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a Miskolci Egyetemen végzett komplex egészségfejlesztő tevékenység ezen a területen 2013-ban az Európai Unió mintaértékű modellje, legjobb gyakorlata lett.

–  Ez a komplex szűrővizsgálati program egy csapatmunka volt, amelyben a főorvosnő vezetésével végzett munkába besegítettünk. A segítség azt jelenti, hogy műszeres vizsgálatokat végeztünk. Vérnyomás-, látás-, hallásvizsgálatokat, irányítottuk a betegeket, előjegyzésbe vettük őket, s a különböző szakrendelésekre irányítottuk őket – részletezte Katona Tamásné.

Az egyetemi szakrendelők kialakítása óta azok beindításának, munkájának, folyamatos működésének biztosításában tevékenyen segít. A betegszobákban ápoltak számára minden, a gyógyításukhoz, ápolásukhoz szükséges munkát akár erőn felül is elvégez, önzetlen, odaadó munkát fejt ki, részt vállal az éjszakai ügyelet biztosításában.

A rendkívüli helyzetek megoldásában, a sürgősségi esetek, rosszullétesek ellátásában, és más jellegű különleges események haladéktalan megoldásában nagy szakmai tapasztalattal vesz részt.

– Nagyon örülök neki, ha tudok segíteni. Tanácsot adni, és visszajelzést kapok róla, milyen jó volt, hogy ezt vagy azt mondtam. Nálunk nagyon sok az egyénre szabott tanácsadás is, szakápolóként pedig részt veszek a komplex szűrővizsgálatokban. Vérnyomásmérést, EKG-t, vizelet-, illetve látásvizsgálatot végzek, ehhez még hozzátartozik a dokumentáció, statisztikakészítés. Sokrétű a munkánk, ahogyan itt az emberek is. Idősektől a fiatalokig. Szeretem ezt a sokféleséget – hangsúlyozta.

Katona Tamásné lelkiismeretesen és nagy szakértelemmel végzett szakápoló munkája, és az egészségfejlesztés terén elért eredményei méltóvá teszik Miskolc város Nívódíjára.

Kiss Judit


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-06 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!