Pályázatok

Tervezz mozdonydekorációt!

2014-06-13 13:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kisvonat_muzej_k_130622.jpg

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. ötletpályázatot hirdet a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mk48-as típusú mozdony járműdekorációjának megtervezésére, Herman Ottó, az utolsó magyar polihisztor halálának 100. évfordulójának tiszteletére.

Száz évvel ezelőtt, 1914. december 27-én hunyt el az „utolsó magyar polihisztorként” és a „madarak atyjaként” is ismert Herman Ottó. A zoológiával, néprajzkutatással, régészettel és számtalan egyéb tudományterülettel foglalkozó tudós Miskolchoz – az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának városához – is szorosan kötődik, hiszen élete során többször is élt itt, a Bükk-hegység keleti lábánál.

Az évforduló alkalmából az ÉSZAKERDŐ Zrt. egyedülálló módon egy Mk48-as típusú mozdonyának tematikus felmatricázásával kíván tisztelegni a nagyszerű tudós emléke előtt. A hazánkban első kisvasúti „reklámmozdonyon” megjelenő motívum megtervezésére ötletpályázatot hirdetünk, melyre bárki jelentkezhet elképzeléseivel.

Az elkészítendő mű témája: Herman Ottó és munkássága. Az elkészítendő pályamű legyen a mozdony teljes külső felületét (kivéve a forgóvázakat, és az egyéb géptér alatti szerelvényeket, melyek színe fekete kell maradjon!) beborító képi és tetszés szerint szöveges motívum, idézze fel Herman Ottó munkásságának főbb elemeit, életének fontosabb állomásait és lehetőség szerint Miskolchoz való kötődését. A pályaművön hangsúlyosan, annak szerves részeként meg kell jeleníteni az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a LÁEV emblémáját, valamint a létrejövő motívumnak tükröznie kell a Társaság környezettudatos szemléletmódját.
A pályaművek beérkezésének határideje: június 30. hétfő.

Részletes pályázati kiírás az ÉSZAKERDŐ oldalán!Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!