Pályázatok

Hétfőn lehet jelentkezni a szélessávú frekvenciapályázatra

2014-06-13 08:00

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Hétfőn adhatják be jelentkezésüket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasznosítási pályázatán indulók. A jelentkezéseket június 17-én 10 órakor közjegyző jelenlétében bontja fel a kiíró.

A jelentkezések bontásakor az NMHH még nem vizsgálja sem az alaki, sem a tartalmi érvényességi feltételeket, kizárólag azt rögzíti, hogy a jelentkezők mely csomagra nyújtottak be ajánlatot.
Ezt követően a kiírónak 15 nap áll rendelkezésére az alaki érvényességi feltételek vizsgálatára, és ha ezeknek megfelel a jelentkező, úgy az MNHH pályázati nyilvántartásba veszi, és csak ezután következik a pályázatok tartalmának vizsgálata, majd az értékelés. A nyilvántartásba vett résztvevők listáját az NMHH honlapján közzéteszi.
A pályázatok értékelésénél a kiíró figyelembe veszi a pályázó által megajánlott díjat, valamint a lefedettségre és annak ütemezésére vonatkozó kötelezettségvállalást.

A pályázati eljárást lezáró döntést a hirdetmény közzétételét követő 45. és 150. nap között kell meghoznia az NMHH-nak, és ez a határidő egy alkalommal legfeljebb 30 nappal meghosszabbítható a pályázati dokumentáció szerint.
A pályázati felhívást 2014. május 22-én tette közzé az NMHH, így a nyertesek kihirdetése a július 6. és október 19. közötti időszakban várható.  
A hatóság a Magyarországon mobiladat-forgalomra még nem használt 800 és a 2600 megahertzes (MHz) frekvenciasávokat, valamint a 900, az 1800 MHz-es, továbbá a 26 gigahertzes (GHz) sávokból még ki nem osztott részeket hirdette meg értékesítésre.

Az NMHH a meghirdetett frekvenciablokkokat kilenc csomagban értékesíti, amelyek egyszeri értékesítési díjminimuma együttesen 104 milliárd forint. A legértékesebb, A, B és C csomag pályázati díjai 33,2 milliárd, 31,7 milliárd és 27,2 milliárd forint. Ezek mindegyike tartalmaz 800, 900 és 2600 MHz-es blokkokat, és közülük egy pályázó kizárólag egyre szerezhet frekvenciahasználati jogosultságot.
A nyertesek a frekvenciákat 2034-ig jogosultak használni.

MTI
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!