DVTK

Szurkolói verseny – összekovácsolta a csoportokat

2014-06-07 17:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A DVTK szurkolói versenyt hirdetett tavasszal középiskolások számára. A programra hat iskola jelentkezett, közülük három tudta teljesíteni a versenyben kiírt feltételeket.

„Nagy örömünkre a versenynek köszönhetően a korábbinál is több középiskolás fiatal tűnt fel a diósgyőri stadion lelátóin, akik nagy lelkesedéssel buzdították a csapatot. Az akcióban rendszeresen közel száz középiskolás vett részt, akiknek mintegy fele most vált meccsre járó szurkolóvá” – írta meg a dvtk.eu.

A mérkőzéseken kívül a legutolsó hazai bajnoki, a DVTK – PMFC mérkőzés előtt átestek a csoportok egy “vizsgán” is. A végső sorrend kialakításánál a zsűri tagjai figyelembe vették a létszámot, a szurkolócsoport hangerejét, valamint a szurkolói drapi minőségét.

A szurkolói verseny végeredménye:

1. helyezett: Miskolci Kós Károly. Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola
2. helyezett: Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
3. helyezett: Miskolci Herman Ottó Gimnázium

szurkoloi_verseny_140607_szg.jpg
Közös kép a csapattal (fotó: Szabó Gábor, forrás: dvtk.eu)

Jutalomként mindhárom szurkolói csoport megkapta a DVTK csapatával készült közös, bekeretezett, aláírt nagy posztert, amit az iskolájukban helyezhetnek ki.

Ezen kívül elkészítik a szurkolói zászlóját mindhárom szurkolói csoportnak a következő idényre, és segítséget kapnak a diákönkormányzati napok lebonyolításához, melyen a DVTK játékosai is közreműködnek majd.

A verseny első helyezettje továbbá a klub támogatásával elutazhat Budapestre az FTC – DVTK OTP Bank Liga mérkőzésre.

– A program alatt több mint egy tucatnyi új DVTK szurkolót sikerült meccsre magunkkal csábítani – mondta el Répási Balázs, a Kós szurkolói csoport tagja. – Tavasszal háromszor idegenbe is elutaztunk, ezek közül kiemelkedő a budapesti Magyar Kupa-döntő, ahová külön nagy busszal érkeztünk. Nagyon motiváló volt a számunkra, hogy a csapattal közös fotót készíthettünk, s utána beszélgethettünk is a játékosokkal. Nagyon örülünk, hogy mi nyertük a versenyt, és ott lehetünk az FTC – DVTK meccsen. Igazi társasággá kovácsolt minket ez az akció, az első meccs után már szinte mindenhová együtt jártunk a csoport tagjaival. A legjobb mérkőzés a DVTK – DVSC MK-elődöntő volt, nagyon jól játszott a csapat, hatalmas volt a hangulat, és a végén együtt örülhettünk. Köszönjük tanárainknak, akik segítették a programban való részvételünket, s még a meccsre is velünk tartottak!

– Az akció összekovácsolta a Lévays szurkolókat – folytatta Balla Levente, az iskola diákja –, 15-20 fő járt rendszeresen a mérkőzésekre, akiknek a fele új szurkolónak mondható. Élmény volt minden mérkőzésen a szurkolás, ami utána napokig téma volt az iskolában. Nagyon örültünk annak, hogy egy fotó erejéig közvetlen kapcsolatba kerülhettünk a nagy csapat tagjaival.

Megerősítette a korábban elhangzottakat Bordás Bors is, aki a Hermannba jár.
– A program során beindult a Hermannban a csoportos meccsre járás, erősödött a Diósgyőrhöz való kötődés, a mérkőzések állandó témái voltak a beszélgetéseinknek. Nagyon sok új szurkolót sikerült megnyerni a klubnak az akció során – mondta.

A klub tervei szerint az akció a későbbiekben tovább folytatódik.

A zsűri tagja volt Bukovszki Mónika, az Aluinvent-DVTK csapatkapitánya, Deák Bárdos Mihály, Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes birkózó, Furhmann Géza, a DVTK Utánpótlás szervezési igazgatója, Füleki Norbert, a Bajtársak szurkolói csoport tagja, Szűcs Ákos, az Emigrantes Rojos szurkolói csoport tagja, valamint Tamás Gábor, a DVTK SE elnöke.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!