Szociális

Újabb segélyszállítmányt indít a Karitász Bosznia-Hercegovinába

2014-06-06 21:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Újabb segélyszállítmányt indít a jövő héten a Katolikus Karitász Bosznia-Hercegovinába: a helyi kérések szerint konzervekre, azonnal fogyasztható tartós élelmiszerre, tisztító- és fertőtlenítőszerekre, gumikesztyűkre, papírtörlőkre van a leginkább szükség az árvíz sújtotta területeken.

A Karitász és a Bosnyák-Magyar Társaság a KaritászPont adományboltokban gyűjti az adományokat, emellett az 1356-os vonal tárcsázásával egész júniusban hívásonként 500 forinttal lehet támogatni az árvízkárosultakat - közölte a humanitárius szervezet pénteken az MTI-vel.
    
Hetek óta tízezrek küzdenek az árvízzel és sárlavinákkal Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szerbiában. A halálos áldozatokat is követelő áradás mellett a helyzetet tovább súlyosbította a nagymennyiségű csapadék, amely a hegyvidéki területeken sárlavinákat okozott és egész falvakat temetett be. Több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.
    
A Karitász munkatársai felvették a kapcsolatot a szerb és a bosnyák Karitásszal, majd a kapott információk alapján május 27-én segélyszállítmányt küldtek a belgrádi árvízi koordinációs központba. A teherautón több száz lapát, ezer pár gumikesztyű, valamint nagy mennyiségű kézfertőtlenítő folyadék és fertőtlenítő szer volt 1,5 millió forint értékben.
    
A Bosnyák-Magyar Társasággal együttműködve a Karitász pontos listát kap a károsultak szükségleteiről, ezeket szeretnék a jövő héten elszállítani Bosznia-Hercegovinába.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!