Programajánló

A szecesszió világnapja az Iparművészeti Múzeumban

2014-06-06 15:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az Iparművészeti Múzeum második alkalommal vesz részt a szecesszió világnapja rendezvénysorozatában szombaton: az érdeklődők város- és épületnéző sétákon, tárlatvezetéseken és tudományos előadásokon vehetnek részt.

A magyar kezdeményezésű szecesszió világnapja a katalán Antonio Gaudí és Lechner Ödön építészek halálának napjához (június 10.) kapcsolódik, utóbbinak idén van a századik évfordulója. Ennek alkalmából az Iparművészeti Múzeum az európai Partage Plus projekttel és a Szecessziós Magazinnal együttműködve ismét gazdag programokkal és ritka látnivalókkal várja az érdeklődőket.

A Bigot-pavilon - Szecessziós épületkerámiák Párizsból és A szecesszió mesterei az Iparművészeti Múzeum gyűjteményében című kiállításokat Barbara Bessac angol és francia nyelvű vezetésével tekinthetik meg a látogatók, míg Balla Gabriella művészettörténész magyar nyelvű tárlatvezetést tart.

A könyvtárban Rozsnyai József művészettörténész Az Erzsébet nőiskola, a lechneri formanyelv jeles alkotása címmel tart előadást, Székely Gábor történész, művészettörténész a kecskeméti Iparos Otthonról beszél, Beöthy Mária építész többek között a bírák és ügyészek lakótelepéről, a szecessziós és modern párhuzamokról tájékoztatja a hallgatóságot. Merényi György művészettörténész Nikelszky Gézát, a Zsolnay-gyár tervezőjét, Puha Titusz Budapest századfordulós épületeinek térképeit mutatja be a közönségnek. Az előadásokon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Az épületsétát Csenkey Éva művészettörténész, a városi sétákat Baldavári Eszter és Hutvágner Zsófia művészettörténészek vezetik.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-21 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!