Szociális

Ellenőrzés a Szinva mellett

2014-06-05 20:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ellenorzes_140605_fkcs_12.jpg

Az Újgyőri főtér előtti városrészt ellenőrizte az összehangolt akciók sorában csütörtök délelőtt a Miskolci Önkormányzati Rendészet. Most is volt intézkednivalójuk.

Vincze Csaba igazgató az ellenőrzés előtti eligazításon felhívta a figyelmet arra, hogy kiemelten ellenőrizzék a jogcímet, ami alapján az ingatlanban tartózkodnak a lakók, figyeljenek a jogtalan áram- vagy vízvételezésre, a gyermekveszélyeztetésre.

ellenorzes_140605_fkcs_6.jpg

Hangsúlyozta azt is, fontos elejét venni, hogy a fészekrakós lakásokból kilakoltatottak a város más, esetleg éppen ezen részébe költözzenek, áthelyeződjön a probléma. Az önkormányzati tulajdonú ingatlanoknál pedig arra is figyelmet fordítottak, hogy minden téren betartsák a MIK Zrt.-vel kötött szerződést a bérlők.

Emellett a tisztántartási sávot, a rágcsálók elszaporodását és a kutyák tartását, oltását is ellenőrizték.

ellenorzes_140605_fkcs_16.jpg

A közterület-felügyelőkkel és a mezőőrökkel tartottak az önkormányzat gyámügyi, illetve szociális osztályának munkatársai, illetve a polgárőrök is. Az ellenőrzés alá volt terület a Vasgyári út, Győri kapu, Kabók Lajos utca és a Szinva által határolt városrész volt.

A rendészek az egyik ingatlanhoz az áramszolgáltató munkatársait is kihívták, ugyanis, bár le volt szerelve a villanyóra a lakásban ment a hűtő, rezsó és két televízió is, bizonyítva, hogy illegálisan „szereznek” a lakók áramot. Kóbor ebet is gyűjtöttek be a területről az ellenőrzés során az ebtelep munkatársai.

ellenorzes_140605_fkcs_11.jpg

Roppantó László azt mondja, nagy gond a környékükön a szemetelés, pedig rendszeresen elszállítják a MIK munkatársai, de bizonyos időközönként „újratermelődik” a hulladék, ahogy áramlopással is találkozott már. Az viszont jó, hogy rendszeresen ellenőriznek a rendészek.

minap.hu
Fotó: F. Kaderják CsillaAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!