DVTK

Nem kapott UEFA-licencet az Újpest

2014-05-30 19:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_ujpest_mkdonto_140525_ml.jpg

Úgy tűnik, elhárult minden akadály az elől, hogy a DVTK 1998. után ismét nemzetközi kupamérkőzést játsszon. Hivatalossá hétfőn válik az indulás, amikor az MLSZ leadja a kupacsapatok nevezését – tájékoztatott a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjára hivatkozva a dvtk.eu.

A Fellebbviteli Licencadó Bizottság a mai napon ülésezett, és elutasította az Újpest 1885 Futball Kft. Klublicenc fellebbezési kérelmét – olvasható az MLSZ hivatalos honlapján.

Az Újpest 1885 Futball Kft. május 20-án nyújtott be fellebbezést az MLSZ Klublicenc Adminisztrációhoz, az Elsőfokú Licencadó Bizottság május 14. napján kelt, NB I klublicencet megadó és UEFA klublicencet elutasító határozatával szemben. A fellebbezésben a klub kéri a Fellebbviteli Licencadó Bizottságot, hogy amennyiben az UEFA megadja a hatályos MLSZ Klublicenc Szabályzatban és a hatályos UEFA Klublicenc Szabályzatában is szereplő „3 éves szabály” alól a felmentést, úgy a nemzetközi (UEFA) klublicencet az Újpest 1885 Futball Kft. részre a bizottság adja meg. A „3 éves szabály” alóli felmentési kérelmet a fellebbezés benyújtását megelőzően az MLSZ közvetítésével az UEFA klublicenc adminisztrációjához az Újpest már beadta.

A klublicenc alapeljárást legkésőbb május 30-án le kell zárni, és a licencesek névsorát az MLSZ az UEFA részére köteles eljuttatni. A Fellebbviteli Licencadó Bizottság ülésére tehát a lehető legkésőbbi időpontban került sor. Az UEFA azonban a mai napig nem adta meg az Újpest által kért engedélyt.

Mivel a hatályos Klublicenc Szabályzat vonatkozó paragrafusa szerint UEFA licenckérelem esetében csak az UEFA adhat felmentést a „3 éves szabály alól”, a Fellebbviteli Licencadó Bizottságnak nem volt lehetősége az UEFA licencet megadni.

Az UEFA az MLSZ részére a licencátruházás tárgyában 2014. januárban megküldött levelében adott arról tájékoztatást első alkalommal, hogy kizárólag azokban az esetekben adta meg a felmentést a „3 éves szabály” alól, amelyekben bizonyítható módon, a licencet átadó társaság kötelezettség állománya teljeskörűen átadásra került a licencet átvevő félnek, mely az Újpest licenc átruházása során nem történt meg. Az UEFA Klublicenc Adminisztráció vezetője ezt a kijelentést a napokban az MLSZ részére címzett elektronikus levelében megerősítette.

A fenti döntés minden bizonnyal azt jelenti – írja a dvtk.eu –, hogy a DVTK indulhat az Európa Ligában, ugyanis úgyszintén az MLSZ hivatalos honlapja május 4-én a következőről tájékoztatott:
„A Magyar Labdarúgó Szövetség a napokban álláspontja megerősítésére vagy korrigálására kérte az UEFA-t az Európa Ligában való indulási joggal kapcsolatban. Az európai szövetség megerősítette az MLSZ álláspontját, mely szerint amennyiben olyan klub nyeri meg a nemzeti kupaküzdelmet (Magyar Kupát), amely nem kaphat indulási jogot az EL-ben, akkor helyette a kupasorozat második helyezettje vehet részt az Európa Liga küzdelmeiben. Amennyiben a kupa ezüstérmese bajnoki helyezésével már kvalifikálta magát a BL-re vagy az EL-re, vagy valamely okból nem kaphat nemzetközi indulási jogot, úgy a bajnokság legjobb, eredetileg nem Európa Ligát érő helyezettje vehet részt a sorozatban.”

minap.hu
Fotó: minap-archív, Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!