Egyház

Szaúdi hittudós: a férfi és nő közötti internetes csevegést tiltja a vallás

2014-05-30 17:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy tekintélyes szaúd-arábiai iszlám hittudós szerint vallásilag tilos és bűnnek számít a férfiak és nők közötti csevegés a világhálón – olvasható az al-Arabíja pánarab hírtelevízió honlapján.

A portál szerint a szaúdi tudósok bizottságának egyik tagja, Abdallah al-Mutlak sejk egy helyi rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a közösségi hálókon keresztül történő társalgás a tiltott „hulva” kategóriájába esik. Ez a vallási szakszó azt a helyzetet írja le, amikor egyedül van egy férfi egy nővel egy magánterületen.

Al-Mutlak figyelmeztetett arra, hogy az ördög jelen van, amikor férfiak nőkkel beszélgetnek, ezért nyomatékosan kérte a gyengébb nem tagjait, hogy kerüljék el az ilyen helyzeteket, még akkor is, ha a beszélgetés célja információ- vagy tanácskérés.

A szaúdi közösségimédia-felhasználókból vegyes reakciókat váltottak ki a hittudós szavai. Míg egyesek méltatták al-Mutlak álláspontját, mások kigúnyolták őt és nézeteit. „Miért nem tiltják be (a vallási hittudósok) a nőket úgy, ahogy vannak?” – tette fel ironikusan a kérdést az egyik hozzászóló.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!