Címlap

Továbbfejlesztik az Európa Center üzleti és logisztikai parkot

2014-05-29 12:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE logisztika_120717_ja_1.jpg

Újabb pályázati támogatást nyert el és tovább fejleszthet az egykori Halna területén, a salakhegy revitalizációja után elindított Európa Center beruházás.

Az Európa-Center-Miskolc Kft. az Új Széchenyi Terv, Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” tárgyú felhívásra pályázatot nyújtott be. „Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park IV. ütem fejlesztése” címmel, ÉMOP-1.1.1./AC-11-2012-0001 azonosítószámmal közel 365 millió forint támogatást nyert.
A több mint 740 millió forintos összköltségvetésből megvalósuló beruházás keretén belül a tervezett csarnoképületen túl a beruházáshoz kapcsolódóan előkészítési, marketing, műszaki ellenőr, projektmenedzsment tevékenységek és eszközbeszerzés párosul.

Az Európa-Center Miskolc Kft., az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával „Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park IV. ütem fejlesztése” című projektet valósít meg.
A Kft., az Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül ÉMOP-1.1.1/AC-11, Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése – ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása tárgyú felhíváson nyert támogatást. A beruházás, közel 365 millió forintos támogatásból valósul meg.

A projekt előkészítése során tervezési tevékenység valósult meg. A területen, előre gyártott vasbeton szerkezetű, négy egyenlő részre osztott üzemegységből és a hozzá tartozó földszint plusz emelet kialakítású ugyancsak vasbeton szerkezetű iroda- és szociális blokkból álló csarnoképület valósul meg. Továbbá a projekt során műszaki ellenőrzés, projektmenedzsment, marketing és eszközbeszerzés tevékenységek valósulnak meg.
A teljes beruházás 6 ütemre tagolódik. Az „A”, „B” és „C” épületeket követi a jelen pályázatból megvalósítani kívánt „D” épület, majd a bővítés tovább folytatódik a hasonló funkciójú „E” és „F” jelű épületek felépítésével.

A beruházás azon túl, hogy számszerűsíthetően is hozzájárul a város gazdasági fejlődéséhez és a munkanélküliség csökkentéséhez, megoldja azt az évtizedek óta fennálló esztétikai, környezeti problémát is, amely a kohászati salakok belvároshoz közeli tárolására eddig jellemző volt.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-25 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!