Szociális

A károsultak segítésére kéri a városokat a Máltai Szeretetszolgálat

2014-05-28 12:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Balkánon pusztított árvíz utáni közös segítségnyújtásra hívja a nagyvárosok, megyeszékhelyek és járásközpontok önkormányzatait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A karitatív szervezet levélben fordult az érintett települések polgármestereihez, hogy a szerbiai, horvátországi és bosznia-hercegovinai áradásokban otthonukat vagy megélhetésüket elveszített emberek számára támogatást kérjen - olvasható a szervezet által az MTI-hez szerdán eljuttatott sajtóközleményben.
    
Felhívásában a szeretetszolgálat azt kéri az önkormányzatoktól, hogy csatlakozzanak a Magyarországról induló segélyakcióhoz, hozzanak döntést annak támogatásáról, gyűjtsenek felajánlásokat, adományokat az otthonukat, megélhetésüket veszített emberek számára.
    
Mint közölték, a Máltai Szeretetszolgálat elsősorban azokra a városokra számít, amelyek testvérvárosi kapcsolatot ápolnak a katasztrófa sújtotta országokban, de együttműködik minden segítő szándékú település önkormányzatával.
    
Közleményében a szervezet rámutat, hogy sok helyen szívesen segítenének az árvízkárosultaknak, de nem tudják, mire van igazán szükség az elöntött településeken, mit és hogyan kellene gyűjteni, hová kellene szállítani az adományokat.
    
A segélyszervezet az ár levonulása után a károk enyhítéséhez, az élet újrakezdéséhez nyújt segítséget Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában. A máltai szervezeten keresztül bárki segítséget nyújthat az elöntött települések lakóinak a 1350-es adományvonalon, egy hívás 250 forint támogatást jelent.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!