Oktatás

Megújul a Bársony óvoda is

2014-05-27 10:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Újabb óvoda újul meg Miskolcon: a jövő héten megkezdődik a Százszorszép Óvoda Bársony János Úti Tagóvodájának férőhelybővítése, felújítása, infrastrukturális fejlesztése. A felújítás ideje alatt, június 2-ától augusztus 26-áig az óvoda zárva tart.

A munka befejeztéig az önkormányzat a közelben lévő óvodákba csoportosította át a gyermekeket. Alapvető szempont volt, hogy minden óvodás a saját csoportjában, a saját óvodai nevelőjével marad.

Az idén negyven éves az intézmény, de a kicsik ősszel egy teljesen megújult óvodába térhetnek vissza. A fejlesztés célja ugyanis nemcsak az, hogy gazdaságosabban lehessen üzemeltetni az intézményt, hanem az is, hogy egy modern, a szükségleteknek megfelelő óvoda jöjjön létre, ami biztosítja a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételeket.

Így a korszerűsítés során kialakítanak egy új, minimum 20 fő befogadására alkalmas csoportszobát, illetve a korszerű pedagógiai módszerek alkalmazására alkalmas oktatási eszközökkel és bútorokkal bővítik az óvoda eszköztárát.

A meglévő szobákat és kiszolgáló helyiségeket felújítják, korszerűsítik a belső víz- és csatorna-, illetve az elektromos hálózatot, kicserélik a nyílászárókat, hőszigeteléssel látják el a födémet és a homlokzatot, és akadálymentesítik az épületet.

A 120 millió forintos beruházás 95 százaléka pályázati finanszírozású. Miskolc városa a projekthez 6 millió, a kivitelezési munkákhoz további közel 19 millió forint önrésszel járul hozzá.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-30 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!