DVTK

„Játsszunk rosszul, de nyerjünk”

2014-05-21 14:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ujpest-dvtk_kupa-140521-vcs_3.jpg

34 év után először nyerhet magyar kupát a DVTK. Az Újpest elleni döntő sajtótájékoztatóját a mérkőzés helyszínén, a Puskás Ferenc stadionban tartották szerdán. Tomiszlav Szivics szerint kevés gólos mérkőzést játszanak majd, és a játék helyett az eredményesség a céljuk. Nebojša Vignjević azt mondta, a szezon legjobb játékát kell nyújtaniuk, akkor győzhetnek.

A Ligakupa után a magyar kupát is elhódíthatja a Diósgyőr, a trófea 34 év után harmadszor kerülhet Miskolcra. A döntő budapesti sajtótájékoztatóján Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője ismertette a kupa történetét: a sorozat első mérkőzését 1909-ben rendezték, melyet az MTK nyert. Emlékeztetett, a résztvevő csapatok közül az Újpest nyolc, a DVTK két alkalommal vihette haza a serleget.

ujpest-dvtk_kupa-140521-vcs_1.jpg

Először Nebojša Vignjević kapott szót, aki azzal kezdte, nagyszerű mérkőzésre számít.
– Mindkét csapat nagyon motivált, hiszen sok-sok éve vár mindkét klub egy hasonló, nagy sikerre. Ismerjük a DVTK képességeit, tiszteljük őket, de csak a győzelem a célunk – ehhez azonban a szezon legjobb játékát kell nyújtani. Jó hangulatú mérkőzésre számítok – emelte ki a lilák vezetőedzője.

Tomiszlav Szivics szintén nagy meccset vár, mert mint fogalmazott, mindkét csapatnak égető szüksége van a kupára.
– Legyen a szezon legrosszabb játéka, de nyerjünk. A döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni. Szerintem ezen a mérkőzésen nem lesz sok gól. Remélem, maradt még erő csapatomban a Ligakupa-siker után még nagyobb örömöt okozni szurkolóinknak, akik végig mellettünk voltak – vélekedett.

ujpest-dvtk_kupa-140521-vcs_2.jpg

Az Újpestiek támadója, Simon Krisztián még nem játszott kupadöntőt. Elmondta, már a hét elejétől készülnek a találkozóra.
– Remek hangulat lesz a mérkőzésen, hiszen rengeteg szurkoló kíséri el mindkét csapatot. Minden játékosunk nagyon motivált, és kellő önbizalommal rendelkezünk – összegzett.

Debreceni András kétszeres kupagyőztes, de amondó, három a magyar igazság!
– Mindegy milyen játékkal, de meg kell, nyerjük a kupát. A motivációval nincs gond, mindenki éhes a sikerre. Remélem, összeér a két szál, és nekem, valamint klubomnak is összejön a harmadik kupagyőzelem – bizakodott a védő.

ujpest-dvtk_kupa-140521-vcs_4.jpg

Vasárnap este zsúfolásig tele lesz a Puskás Ferenc stadion Dózsa György út felőli kanyarja. A diósgyőriek szerdáig ugyanis közel 9000 jegyet vásároltak meg a rendelkezésükre bocsátott 9100-ból. Sipos Jenő elmondta, délelőtti adatok szerint eddig 15 700 jegyet adtak el. Amennyiben elfogynak például a DVTK számára fenntartott biléták, megvizsgálják a további jegykibocsátás lehetőségét.

A magyar kupa döntője 19 órakor kezdődik, a mérkőzésről élőben közvetít a Duna Televízió.

A sorozat győztese tízmillió forinttal gazdagodik.

Soós P.
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!