Környezet

Gesztelynél, Bőcsnél még árad a Hernád

2014-05-20 10:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE arviz_tabla_mti_140520.jpg

Nem vonult még le teljesen az ár a megyében. A Sajón ugyan már nincs készültség, a Hernád borsodi alsó szakasza viszont árad, pedig a szakemberek korábban arra számítottak, ma hajnalra túl leszünk a tetőzésen. A lezárt utak közül a sajókazai újra járható – a többin még a víz az úr.

Hidasnémetinél viszonylag gyorsan, Gibártnál lassabban, de a felső szakaszon apad a Hermád. A harmadfokú készültség még érvényben van a kettő közötti szakaszon is.

Gesztelynél azonban, ha lassuló mértékben is, az előzetes várakozások ellenére árad. Reggel 7 órakor 391, 8-kor 394, 9-kor 395, 10-kor 397 centit mértek. Belsőbőcsnél is hasonló a helyzet, 12 óra alatt, este 7-től reggel 7-ig közel 30 centit emelkedett a vízszint: 415 centiről 443-ra.

Az útlezárás továbbra is érvényben van Sajólád és Bőcs, Kiskinizs és Hernádkércs, Hernádszentandrás és Pere, Hernádszentandrás és Encs-Fügöd, valamint Novajidrány és Vizsoly között.

A Sajón már nincs készültség, és feloldották a teljes útzárat a 26-os főút és Sajókaza között, ugyanakkor továbbra is érvényben van a teljes pályás korlátozás Muhi és Köröm között.

minap.hu
Fotó: MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-04 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!