Környezet

A statikust várják Tornanádaskán

2014-05-16 17:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy utcát teljesen lezártak a vihar okozta károk miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán, ahol a település vezetése és a helyiek jelenleg a statikust várják, aki megállapíthatja a házak sérüléseinek mértékét és a további teendőket.

Beri Tamás (független), Tornanádaska polgármestere pénteken azt MTI-nek azt mondta, 70-80 ház sérült meg a vihar miatt a faluban, ezek közül 26 épület állapota az említett utcában kritikus. A statikust késő délutánra várják, a településvezető szerint pontos helyzetet a házak állapotáról a hétvégén mondhatnak majd.

Szerinte szemmel látható, hogy körülbelül 10 lakásba biztosan nem lehet visszaköltözni, azokban a házakban megsérült a tető, leomlott a tűzfal.     A helyi római katolikus templom tetejét is megrongálta a vihar. Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője közölte, a szendrői és a kazincbarcikai tűzoltók eltávolították a templom tetejének megbontott részeit, valamint a sérült keresztet.

Egy helyi hírportál információja szerint a Magyar Református Szeretetszolgálat 250 ezer forint értékű gyorssegélyt visz a településre, a szállítmány néhány napra elegendő élelmiszert tartalmaz. Emellett a karitatív szervezet munkatársai folyamatosan egyeztetnek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és Tornanádaska polgármesterével annak érdekében, hogy a leghatékonyabb módon segíthessenek a bajbajutottakon.

Janasóczki Attila, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, az orkán erejű szél csütörtök délelőtt több tucat családi házat rongált meg Tornanádaskán. Az éjszaka a szél fokozatosan megszűnt, péntek reggelre normalizálódtak a viszonyok.

Az edelényi rendőrkapitányság munkatársai az összehangolt hatósági intézkedések kezdetétől a helyszínen vannak: biztosítják az érintett utcák lezárását, valamint az értékmegóvás és a vagyonbiztonság érdekében folyamatos járőrszolgálatot látnak el - sorolta a szóvivő.

Hozzátette, a településen a katasztrófavédelem munkatársai megkezdték a károk felmérését és a megsérült házak vizsgálatát.

Megjegyezte, a viharos erejű szélben fák dőltek ki, emiatt a Bükkszentlászló és a Bükkszentkereszt közötti, 2519-es számú utat a közút kezelője csütörtökön lezárta, a fák eltávolítását jelenleg is végzik.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-24 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!