Szociális

Rendkívüli segélyeket osztanak a szeretetszolgálatok

2014-05-16 14:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Baptista Szeretetszolgálat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskából kitelepítetteknek segít élelmiszer csomaggal, az ökumenikusok pedig az árvíz sújtotta szerbiai és boszniai területek megsegítésére indított különítményt.

A Baptista Szeretetszolgálat az országos katasztrófavédelemmel és a helyi hatóságokkal együttműködve 1 millió forint értékű élelmiszer-gyorssegélyt juttat pénteken a Tornanádaskából előző nap kitelepítetteknek - közölte a szolgálat az MTI-vel.

Csütörtökön a településen a szélsőséges, orkán erejű szél miatt 27 családi ház megrongálódott, ahonnan 126 lakost kellett kiköltöztetni. A károsultak az átmenetileg lakhatatlanná vált ingatlanokból ideiglenes szállásolásokra kerültek. A szervezet a 1355-ös adományvonalon fogadja a hívásonként 300 forintos felajánlásokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a genfi központú ACT Alliance tagjaként a szerbiai és boszniai árvíz sújtotta területeken segítenek péntektől.

A nemzetközi szövetséggel szoros koordinációban az humanitárius szervezet a rendkívüli helyzet kihirdetését követően felvette a kapcsolatot a szövetség helyi tagszervezetével és az újvidéki Ökumenikus Humanitárius Segélyszervezettel.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai pénteken már részt vesznek Újvidéken a koordinációs megbeszéléseken, majd a tervek szerint a helyi szervezet munkatársaival együtt utaznak tovább az árvíz sújtotta területekre.

A szerb kormány csütörtökön rendkívüli helyzetet hirdetett és nemzetközi segítséget kért az árvízveszély miatt. Az ország több területén már százakat kellett evakuálni az áradások miatt, amelynek már több halálos áldozata is van.

A felajánlásokat a szervezet folyamatosan várja.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!