Egyéb

Az ország legjobb kézisei randevúznak Miskolcon

2014-05-15 14:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Kézilabda diákolimpia országos döntőt rendeznek Miskolcon a IV. korcsoportos, 7-8. osztályos tanulók részvételével. A rendezést ezúttal is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, valamint a Miskolc Városi Diáksport Szövetség vállalta magára a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából.

A megmérettetésen az ország legjobb 8 leány és 8 fiú csapata csap össze a három napos küzdelemsorozat során, hogy elnyerjék Magyarország diákolimpiai bajnoka címet.
– Nagy megtiszteltetés számunkra a felkérés – mondta érdeklődésünkre Fazekas Miklósné, a szervező bizottság elnöke. – Igaz, az elmúlt években már több esetben igazoltuk, hogy színvonalas versenyeknek vagyunk a házigazdái, összeszokott, egységes stáb működik közre a lebonyolításban. Meggyőződésem, hogy a négynapos rendezvényről most is elégedetten távoznak a résztvevők.

A versenybizottság elnöke Éliás Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség Kézilabda Albizottság elnöke lesz.
– A szervező bizottság hónapok óta végzi munkáját – folytatta Fazekas Miklósné. – Sokan és vállvetve dolgoztunk annak érdekében, hogy zökkenőktől mentes legyen a torna. A rendezvényen azok a tanulók vehetnek részt, akik a IV korcsoportba tartoznak, tehát 1999-ben, illetve 2000-ben születtek.

A rendezvény csütörtökön 19.00 órakor veszi kezdetét a megnyitó ünnepséggel, melyet a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában tekinthetnek meg az érdeklődők. Pénteken már kora reggeltől elindulnak a mérkőzések, két helyszínen. Megyénket az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola (Testnevelő: Bolyky Norbert) képviseli mindkét nem esetében.

A fiúk küzdelmeit a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban, a lányokét a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában követhetik nyomon a kilátogatók. Pénteken 4-4 mérkőzés lesz délelőtt és délután folyamán egyaránt, melyet a szombat délelőtti 4 mérkőzés követ. Ezzel befejeződnek a csoportküzdelmek. 17-én délután a keresztjátékra kerül sor. Vasárnap a helyosztókkal dől el a nagy küzdelem. Az érmekért folyó mérkőzéseket a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban játsszák a csapatok, amit a 13.00 órakor kezdődő eredményhirdetés zár majd. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

minap.hu/ Doros L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-20 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!