Programajánló

Országos kézilabdadöntő Miskolcon

2014-05-14 21:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Csütörtökön kezdődik és vasárnap fejeződik be Miskolcon a kézilabda diákolimpia országos döntője. A vetélkedésben a IV korcsoportos együttesek vesznek részt. A négynapos tornán a fiúknál és a leányoknál is nyolc-nyolc gárda vesz majd részt.

Az országos döntő céljai között fogalmazták meg a szervezők az iskolák közötti kapcsolatok kiépítését, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítását, elmélyítését. Természetesen eldől a bajnoki címek sorsa is. Az országos döntőt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, valamint a Miskolc Városi Diáksport Szövetség.
- Nagy megtiszteltetés számunkra a felkérés – mondta érdeklődésünkre Fazekas Miklósné, a szervező bizottság elnöke. – Igaz, az elmúlt években már több esetben igazoltuk, hogy színvonalas versenyeknek vagyunk a házi gazdái, összeszokott, egységes stáb működik közre a lebonyolításban. Meggyőződésem, hogy a négy napos rendezvényről most is elégedetten távoznak a résztvevők.

Megtudtuk, hogy a leányok mérkőzéseinek a Rendészeti Szakközépiskola, a fiú találkozóknak pedig a Herman Ottó Gimnázium tornacsarnoka ad otthont. Mindkét pálya műanyag borítású. A versenybizottság elnöke Éliás Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség  Kézilabda Albizottság elnöke lesz.
- A szervező bizottság hónapok óta végzi munkáját – folytatta Fazekas Miklósné. – Sokan és vállvetve dolgoztunk annak érdekében, hogy zökkenőktől mentes legyen a torna. A rendezvényen azok a tanulók vehetnek részt, akik a IV korcsoportba tartoznak, tehát 1999-ben, illetve 2000-ben születtek.

A tornán nemenként 8 csapat vesz részt. Heten az országos elődöntőkből kerültek fel, az országos döntőt rendező Borsod-Abaúj-Zemplén megye fiú- és leány bajnokcsapata alanyi jogon résztvevője a 8-8 csapatos döntőnek. Egységes lesz az igazolás: a hatályos jogszabályok alapján kiadott diákigazolvánnyal (elvesztése, megrongálódása esetén a köznevelési intézmény igazgatója által kiállított és lepecsételt, fényképpel ellátott iskolalátogatási igazolással), az internetes nevezés alapján kinyomtatott, az iskola igazgatója által aláírt és pecséttel ellátott csapat nevezési lappal. A nevezési lapon a korosztálynak megfelelő érvényes orvosi igazolásnak kell szerepelnie!

A csapatok létszáma 14 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár, vagy edző). Csapatonként az a 14 fő szerepeltethető, akiket az országos döntő első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben. Az országos döntő lebonyolítása során, a helyszínen, a technikai értekezleten alakítják ki az A, valamint a B csoport mezőnyét. Ezekben 4-4 együttes kap majd helyet. A csoportokon belül a csapatok körmérkőzéses rendszer alapján döntik el a helyezéseket, majd az elődöntők, és a helyosztók következnek.

Elkészült már a torna pontos programja is. Ezek szerint a csapatok május 15.-én, csütörtökön, délután 16 óráig érkeznek meg Miskolcra. A technikai értekezletet is ezen a napon tartják meg, ennek a kezdési időpontja 17 óra. Helyszíne a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola oktató terme. Az ünnepélyes megnyitót is csütörtökön tartják, ez 19 órakor kezdődik, mégpedig a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola tornacsarnokában. A csoportmérkőzések pénteken, délelőtt 9 órakor kezdődnek. Az első három helyezett együttesek éremdíjazásban részesülnek.

D. L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-20 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!