Kultúra

Hagyomány a divatban – divat lehet a hagyomány

2014-05-14 19:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Molnár-Madarász Melinda divattervező alapelve, hogy a népi viseleteknek nemcsak a díszítőművészetét, motívumkincsét, hanem felépítését, szerkezetét is át kell venni, érdemes újragondolni.

A Meykeként ismert tervező, aki a hagyományőrző divat egyik legismertebb és legsikeresebb képviselője, május 16-án, pénteken Miskolcra érkezik, és nemcsak előadást, de divatbemutatót is tart a Papszeren.

meyke.jpg

Meyke 2011-ben torockói kollekciójával első díjat nyert a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Hagyományok Háza által kiírt Tetőtől Talpig pályázaton, 2012-ben a Gombold Újra! – Divat a magyar című öltözéktervezési pályázatot nyerte meg, 2013-ban pedig kalocsai, matyó, kalotaszegi és torockói motívumokat felhasználó kollekcióival mutatkozott be Washingtonban, a Smithsonian Folklife Festivalon.

meyke2.jpg

Miskolcra komplex programmal érkezik május 16-án, pénteken: a Herman Ottó Múzeum Papszeri épületében délután fél 6-tól Hagyományőrzés a divatban címmel előadást tart, amit természetesen saját ruháival illusztrál. Az öltözékek bemutatásában – mint Meykénél általában – néptáncosok, a Lévay József Református Gimnázium Kösöntyű csoportjának tagjai működnek közre.

Cs. M.
Fotó: meyke.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-20 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!