Programajánló

Újra a várost járják, játékosan

2014-05-14 21:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Színházi Barangolás jellemzi idén a Játékos Városjárás programját. A szombati játékos vetélkedőt a miskolci színházi világ lengi be. Ezúttal is több helyszín várja majd a résztvevőket, akik négy kategóriában jelentkezhettek – a programról kedden a Miskolci Nemzeti Színházban tájékoztattak a szervezők.

Nem véletlen, hogy a Játékos Városjárás eseményét beharangozó sajtótájékoztatónak a miskolci nemzeti teátrum adott otthont. A nagy múltra visszatekintő verseny ugyanis tavaly először tematikussá vált – akkor az 50. éves Miskolci Szimfonikus Zenekar körül forgott a városjárás, ezúttal pedig a 190. évadát ünneplő miskolci színház, és a helyi színházi történelem kerül előtérbe.

Fedor Vilmos
ötletgazda, a városjárás szervezője elmondta, már a ’80-as évek elején is volt játékos Miskolc-járás, ugyan csupán két alkalommal. Mint kiemelte, ezt a hagyományt élesztette újra az Itthon Miskolcon Egyesület, hat évvel ezelőtt.

barangolas_sajttaj_140513_fkcs_3.jpg

– Megújulva ez lesz a hatodik Játékos Városjárás, de valójában már a nyolcadik, hiszen először 1982-ben, majd 1984-ben volt. Már akkor is nagy igény mutatkozott a programra. A társasjáték legnagyobb előnye a folyamatos mozgás. Az, hogy a válaszokat a csapatok helyben találják meg, ezzel jobban megismerik városunkat – mondta, hozzátéve, hogy már az első alkalmon több mint ezer ember vett részt, s akkor is számos színművész, valamint a teátrum akkor igazgatója is csatlakozott – épp’ úgy, ahogyan most is.

A színházat képviselve Juhász Rita elmondta, nem a felkészülés a legfontosabb, hanem maga a játék, hiszen ahogyan fogalmazott: „Ezúttal sem egy vetélkedő lesz, hanem egy játékos városjárás.”

Juhász Rita szólt a jelentkezők számáról. Elárulta, hogy ezúttal nyolc helyszín lesz – amelyek a program indulásáig titokban maradnak, de az bizonyos, hogy idén nem lesz szabadtéri helyszín.
– Ebben az évben 80 ötfős csapat jelentkezett, de még ma fogadjuk azokat, akik szeretnének várost járni. Ismét négy kategória lesz. A legnépszerűbb a tapasztalat alapján a családi és közösségi kategória, de a közép- és általános iskolások is szép számmal vesznek majd részt – tette hozzá.

A játék szombaton, negyed 9 órai találkozóval kezdődik, s a Miskolci Nemzeti Színháztól indul, 9-kor indul – hozzávetőleg délután 3-kor ér véget, eredményt pedig fél 6-kor, a Nagyszínházban hirdetnek.

K. J.
Fotó: F. K. Cs.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-21 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!