DVTK

33 év után nyerhet kupát a DVTK

2014-05-12 16:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_dvsc_140507ml_02.jpg

Először játszhat Miskolcon és a Ligakupában döntőt a DVTK labdarúgócsapata kedd este 19 órától a diósgyőri stadionban. Legutóbb 1981-ben jutott kupafináléba a Diósgyőr, mely idén a liga mellett a magyar kupa serlegét is elhozhatja.

tomiszlav_szivics_140512_vcs_2.jpg

– Mindegyik kupadöntő kiszámíthatatlan – kezdte Tomiszlav Szivics a hétfői sajtótájékoztatót. – Pokoli sorozatban vagyunk, ezt tapasztalhattuk az utolsó két, „mínuszos” mérkőzésen is. A történelem csak a győzteseket említi. Jó csapat ellen játszunk, a legjobb a keretük Magyarországon, csak az a kérdés, miért nem ők vezetik a tabellát? Ugyanakkor felfelé ível a formájuk. Én már most büszke vagyok együttesemre, akármi is történik, gratulálni fogok nekik, de ha már idáig eljutottunk, győzni akarunk. Ősszel jól jöttünk ki a fehérváriak elleni mérkőzésekből… – emelte ki a vezetőedző.

ligakupa_140512_vcs_4.jpg

Gosztonyi András
elmondta, ötvennél is több meccset játszottak már a szezonban, és hangsúlyozta, a legvégén is ott vannak valamennyi sorozatban. – Nyilván a győzelem lesz a célunk, ahogy a Vidinek is. Nem kérdés, mindent megteszünk a sikerért – fogadkozott a támadó. – Az a minimum, hogy odatesszük magunkat – csatlakozott az előtte szólókhoz Bacsa Patrik. – Szép lenne, ha kupagyőzelemmel tudnánk zárni a szezont. Jó mérkőzésre számítok – tette hozzá a saját nevelésű csatár.

dvtk_dvsc_140507ml_38.jpg

A DVTK szombaton a Ferencvárossal játszott; másnap regeneráció szerepelt csak a Szivics-programban, így mindössze a hétfői edzés állt a rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a Videoton elleni fináléra. A Budapesten rúgást kapó Futács Márkó játéka kérdéses: összevarrták a sebét, de nem biztos, hogy felépül a találkozóra. Biztosan nem játszhat a szintén sérült Lazar Marjanović, valamint az eltiltott Eperjesi Gábor.

dvtk_aranycsap.jpg

A Diósgyőr eddig öt alkalommal játszhatott kupadöntőt: először az 1941/42-es szezonban, amikor a Ferencváros a budapesti MOVE-pályán 6–2-re legyőzte az akkor DiMávag néven szereplő csapatot. 23 évet kellett várni a következő fináléra Miskolcon, 1965 novemberében a Népstadionban a Győr győzte le a DVTK-t 4–0-ra.

’77-ben „négyes döntőt” rendeztek: az Újpest Dózsát Gyöngyösön, a Vasast Hatvanban győzték le a piros-fehérek, így még az is belefért, a Ferencvárostól 3–0-ra kikapjon Szabó Géza egyesülete.

dvtk_aranycsap1.jpgBár a bajnokságban csupán 32 pontot értek el (ami a 10. hely megszerzésére volt elég), a kupát hazahozta Miskolcra a csapat, a klub történetében először. Az volt a DVTK történelmének aranycsapata, többek közt Tatár György, Salamon József, Oláh Ferenc, Borostyán Mihály, Fekete László, Fükő Sándor, Váradi Ottó, Teodoru Borisz és a jelenlegi kapusedző, Veréb György volt az együttes tagja.

A sikeredző így nyilatkozott akkor a győzelemről: „A legjobb nyolc közé akartunk eredetileg eljutni. (…) A négyes döntőben esélytelenek voltunk a három nagycsapattal szemben. Ez határtalanul megnyugtatott bennünket. Elhatároztuk, hogy megnehezítjük a Ferencváros, a Vasas és az Újpesti Dózsa sorsát. Nem gondoltuk, hogy elsők leszünk, hanem azt, hogy esetleg valamelyiküket legyőzzük, s azzal tesszük le névjegyünket. A döntő azonban várakozáson felül jól sikerült. (…) A döntő mérkőzésen elsősorban akarásunkkal múltuk felül a nem sokkal korábban bajnoki címet szerzett piros-kék csapatot.” 

A ’79/80-as kiírásban újra elhozta a kupát a DVTK, a veszprémi döntőben 3–1-re verték meg a Vasast.

dvtk_peldakepek_140512_vcs_04.jpg

A következő évben megismétlődött a döntő, de akkor visszavágtak az angyalföldiek, 1–0-ra nyertek Szegeden. A Diósgyőr 34 év után újra elhozhatja a magyar kupát, hiszen résztvevője a május 25-i döntőnek is, ahol az Újpest lesz az ellenfele.

Előtte azonban a Ligakupában bizonyíthat Tomiszlav Szivics csapata. A keddi futballdélután 16 órakor kezdődik a női magyar kupa fináléjával, a döntőt az FTC az MTK-val játssza. 18 órakor (vagy korábban) lesz a díjátadó, majd 19 órakor kezdődik a DVTK – Videoton mérkőzés. A találkozókat az Magyar Labdarúgó-szövetség szervezi, így a DVTK hivatalosan semleges helyszínen, mégis a saját közönsége előtt léphet pályára.

Magyar kupa 2013/14 döntő
Május 13. kedd, 19.00
DVTK – Videoton
Miskolc, diósgyőri stadion. V.: Andó-Szabó S. (Tóth II. V.,Medovarszki J.).

dvtk_peldakepek_140512_vcs_10.jpg

Soós P.
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!