Szociális

Negyedével nőtt a védőnői szolgálatok támogatása

2014-05-06 08:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az idei évtől összesen 1,75 milliárd forinttal növelték a védőnői szolgálatok finanszírozásra fordítható összeget. A szakma továbbra is az egységes védőnői szolgálat létrehozását sürgeti.

Az elmúlt négy évben csaknem 25 százalékkal nőtt a védőnői szolgálatok működtetésére fordított támogatás, de ettől elmarad a védőnők fizetésemelése, mert a szolgálatok többségét működtető önkormányzatok nem értelmezték egységesen, mire is kell fordítaniuk a megnövelt támogatást, és nem fizették ki egységesen a központilag béremelésnek szánt összeget – írja a Világgazdaság. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatai szerint 2010-ben 15,4 milliárd forint, míg 2014-ben már 19,5 milliárd forint jut erre a célra.

A korábbi éveknél valamivel több védőnő kapta meg az idén a neki járó emelést, de az emelés összegében jelentős eltérések tapasztalhatók. Csősz Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Védőnői Tagozatának elnöke szerint érdemi változás nem is várható addig, amíg létre nem jön végre az egységes védőnői szolgálat, amelyet már egy éve szorgalmaznak a szakma képviselői.


MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!