Programajánló

Borangolás az Avason harmadszor

2014-04-28 12:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE borangolas120512_ja3.jpg

Újra Avasi Borangolásra invitálják a miskolciakat, az avasi pincesorra, ahol ezúttal is a minőségi nedűkön lesz a hangsúly. 3 borinduló pont, 22 patinás avasi pince, 8 magyar borvidék 28 borászat, 11 hangulatkeltő zenekar, 10 miskolci vendéglátó, ez számokban az idei borangolás.

Az Avas hegy patinás pincesorán rendezik meg már harmadik alkalommal az Avasi Borangolást. Az a cél, hogy a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományait, – ha egy napra is – újraélessze a rendezvény. A borokról, a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott borászatok gondoskodnak. A finom ételeket helyi vendéglátóhelyek biztosítják, a jó hangulatot miskolci zenekarok pince produkciói fokozzák.

A Miskolczi bor fogalom volt és a megélhetés fontos részét jelentette a városban a XIX. század végéig. Európában egyedülálló módon Miskolc város szívében, az Avas hegy északi oldalában több, mint 800 pince és borház helyezkedik el. A város társadalmi életében nagy szerepet játszottak a pincék, mint a vendéglátás sajátos társasági színterei. Az Avason található a város két emblematikus építménye is az Avasi kilátó, valamint a középkori Avasi Református templom a hozzá kapcsolódó műemléktemetővel. Ezen a történelmi területen rendezik meg idén is az Avasi Borangolást.
A harmadik Avasi Borangolást május 10-én (szombat) 10 és este 20 óra között rendezi meg a Miskolczi Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület, az Avasi Borút Egyesület és a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

borrangolas_130511ml_5.jpg

Kapcsolódó programokban sem lesz hiány. Megrendezik az I. Avasi Jótékonysági Borestet május 9-én, 18 órától a Miskolc-Avasi Református Egyházközség gyülekezeti termében (Papszer u.14.). A gyűjtés, a Böjte Atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára történik, így összekapcsolva a határon túli magyarságot és Miskolc történelmi borkultúráját.
Avas kapuja címmel nyílik kiállítás május 10-én, 11 órától a Papszer 2. alatt. A „Partnervárosok együttműködésének fejlesztése a történelmi Tokaji Borút mentén” című projekt keretében nyílik meg az avas hagyományait bemutató kiállítás.

Bővebb információ a www.borangolas.hu és a www.facebook.com/avasiborangolas oldalakon.

minap.hu
Fotó: J. Á. - M. L. archív
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-04 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!