Kultúra

3kívánság – az utolsó bemutató, a tánc bűvöletében

2014-04-27 09:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Fiatal koreográfusok érkeztek a Miskolci Nemzeti Színházba, hogy három kívánságukat teljesítsék – színre állítsák elképzeléseiket a Miskolci Balett tagjainak közreműködésével. 3kívánság, 3 előadás, 3 koreográfus, 1 előadás.

Hagyomány már, hogy a miskolci teátrum meghirdeti koreográfus-pályázatát. A harmadik felhívás jeligéje pedig: 3 kívánság.

A meghívásos pályázatra jelentkezők közül a színház vezetése négy fiatal, tehetséges koreográfust hívott meg, hogy a Miskolci Balett tagjaival együtt dolgozzanak és új, izgalmas táncszínházi etűdökkel gazdagítsák a balett repertoárját.

Az előadásban végül hárman vesznek részt. Személyes vallomások, játék az idővel, gondolatok a művészetről és a táncról magáról – ez a 3kívánság a Miskolci Nemzeti Színházban.

Táncolják a Miskolci Balett tagjai, Bocsi Eszter, Handa Dalma, Kocsis Andrea, Kollár Daniella, László Lívia, Lukács Ádám, Muresan Aurel, Szabó Levente, Papp Bálint, Szalay Olimpia és Tokai Rita, a társulat Feledi János, Halász Gábor és Pálfi Gabriella koreográfiáját mutatja be, de egy közös előadásra is készülnek.

A Miskolci Balett tagjai közösen adnak elő Shakespeare-etűdöket, Tengere hullám címmel. A bemutatóra április 29-én, kedden kerül sor.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-03 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!