Programajánló

Különleges Shakespeare-mozaik, a színház homlokzatán

2014-04-26 13:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE shakespeare_kupakkep_140426_vcs_28.jpg

Szombaton délelőtt, ünnepi műsor keretében leplezték le a Miskolci Nemzeti Színház homlokzatán azt a Shakespeare-t ábrázoló, harminc négyzetméteres óriásmozaikot, amelyet 55 ezer kupakból készítettek, a színházzal évadok óta együttműködő iskolák diákjainak segítségével.Mint ismeretes, William Shakespeare április 23-án született, s a jeles dátumról nem feledkezett meg a Miskolci Nemzeti Színház vezetése sem. A következő, szeptemberben kezdődő évad az angol irodalom zsenijét élteti majd, az ünneplés azonban már szerdán, a „születésnapon” elkezdődött.

kupak_shakespeare_140423ml_17.jpg

Délelőtt miskolci középiskolások és a színházi dolgozók együtt kezdték szétválogatni azt az 55 ezer kupakot, amelyből később, csaknem 120 diák közreműködésével, az óriásmozaik készült.
Szerepelt az éjszakába nyúló, születésnapi programban tánc, zene, dráma, képzőművészet, különleges, kivételes filmvetítés, 200 éves recept alapján készült angol sör és természetesen autentikus születésnapi torta is.

shakespeare_kupakkep_140426_vcs_06.jpg

A következő évadban minden hónapnak meglesz a maga Shakespeare-darabja, miskolci művészek gondolják majd újra az alkotásokat egy hónapon át, de iskolások is részt vesznek a programban, az alkotói szabadság teljes birtokában.

shakespeare_kupakkep_140426_vcs_25.jpg

A sort szeptemberben A makrancos hölgy nyitja, az október IV. Henriké lesz, novemberben Othello áll a középpontban, a december pedig Rómeóról és Júliáról szól majd. Az újév a Lear királyt hozza el, februárban a Sok hűhó semmiért áll a fókuszban, márciusban érkezik A vihar, áprilisban Hamlet, májusban pedig a Szentivánéji álomé lesz a főszerep.

minap.hu
Fotó: Végh Cs.

   


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-03 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!