MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

A héten még marad a fűtés

2014-04-14 14:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miho_melegviz.jpg

Az időjárás-előrejelzések szerint a héten hidegek lesznek az éjszakák, a nappalok is hűvösebbek az átlagnál, így az elkövetkező napokban még fűt a MIHŐ Kft. – tájékoztatta portálunkat Pásztor Imre.

A Miskolc Holding Zrt. kommunikációs és PR vezetője elmondta, a fűtési időszak a távhőszolgáltatásra vonatkozó jogszabályok szerint szeptember 15-től május 15-ig tart. Utóbbi időpont azt jelenti, hogy a távhőszolgáltatás rendszerét addig fűtésre alkalmas állapotban kell tartani, s az időjárás határozza meg, hogy az adott időpontban szükséges-e a fűtés, vagy sem. Hozzátette, a fűtési időszak időpontját kormányrendelet szabályozza.

– Az előző éveknek megfelelően a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel és az egyéb fogyasztókkal kötött megállapodások szerint biztosítja a fűtést, ha a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius fok, vagy egy napon át nem emelkedik 14 Celsius fok felé. Az Országos Meteorológiai Szolgálat erre a hétre kiadott előrejelzése szerint marad a távfűtés Miskolcon, hiszen hidegek lesznek az éjszakák, és az átlagtól hűvösebb nappalokra kell számítani – magyarázta a kommunikációs vezető.

Pásztor Imre kiemelte, ha az időjárás engedi, a MIHŐ ismét alkalmazni fogja a szakaszos szolgáltatást, vagyis napközben leállítja a fűtést. Azzal zárta: a lakóközösségek, illetve az egyéb fogyasztók továbbra is igényük szerint kérhetik a fűtés leállítását vagy újraindítását írásban, a fűtési megbízottakon vagy a közös képviselőn keresztül.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-03 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!